Connect with us

Algemeen

Twee peuters verdrinken in zwembad omdat oma met dementie deur openliet

In een rustige woonwijk van Oklahoma City voltrok zich vorige week een ondenkbare tragedie. De 18 maanden oude tweeling, Locklyn en Loreli Callazzo, werd levenloos aangetroffen in het zwembad van hun familie.

De omstandigheden rond dit incident schetsen het beeld van een alledaagse dag die plotseling veranderde in een nachtmerrie. Jenny Callazzo, hun moeder, geconfronteerd met elke ouder’s ergste angst, vond haar kinderen bewusteloos in het groenige, troebele water, een stille getuige van het onheil.

Deze hartverscheurende gebeurtenis lijkt het resultaat te zijn van een tragische samenloop van omstandigheden. De overgrootmoeder van de tweeling, lijdend aan de slopende ziekte van Alzheimer, zou naar verluidt een achterdeur van het huis hebben opengelaten.

Deze ogenschijnlijk kleine vergetelheid creëerde een situatie waarin de nieuwsgierige peuters ongemerkt het huis konden verlaten en in het nabijgelegen zwembad terechtkwamen.

Dit roept belangrijke vragen op over de veiligheidsmaatregelen in huizen waar zowel jonge kinderen als ouderen met cognitieve aandoeningen samenleven.

De Callazzo’s, een hecht gezin dat nu te maken heeft met een ondenkbare tragedie, wonen in een huis ter waarde van $ 565.000 in Oklahoma City. Jenny Callazzo, die naast het zorgen voor haar groot gezin ook een eigen boetiek runt, deelt het huis met haar echtgenoot Sonny, een 42-jarige marketingmanager, hun kinderen en de grootmoeder die aan Alzheimer lijdt.

Deze tragische gebeurtenis heeft een diepe en onuitwisbare indruk achtergelaten op het gezin en benadrukt de complexiteit en uitdagingen van het zorgen voor een groot, intergenerationeel gezin.

Laura Gamino, een expert in blessurepreventie, benadrukt de noodzaak voor ouders en verzorgers om altijd waakzaam te zijn en passende veiligheidsmaatregelen te treffen, zoals het plaatsen van een hek rondom het zwembad.