Connect with us

Buitenland

Kans op hagel en natte sneeuw volgende week, dus geniet nog even van de zon

Het weer in Nederland is altijd onvoorspelbaar en donderdagochtend was daar geen uitzondering op. Terwijl het noorden te maken had met dichte mist, scheen in het zuiden de zon. Echter, voor de komende dagen zullen alle provincies hetzelfde weerpatroon krijgen: minder zon. Dus als mensen nog willen genieten van vitamine D, is het aan te raden om nu naar buiten te gaan.

Volgens Wouter van Bernebeek van Weerplaza zal de lucht in het weekend niet zo blauw meer zijn. Tot nu toe bracht de wind droge lucht, maar omdat de windrichting verandert, zal er meer bewolking komen. Hierdoor zal het overdag kouder zijn dan de afgelopen dagen. De maximumtemperatuur zal dalen van 8 graden op donderdag naar 3 tot 5 graden na het weekend.

Er is meer dan alleen maar kou. Na het weekend worden er ook winterse buien verwacht, waarbij neerslag kan vallen in de vorm van hagel, natte sneeuw of zelfs echte sneeuw. Volgens Van Bernebeek is het waarschijnlijk dat er winterse buien komen. Hierdoor kan het ’s nachts zelfs een beetje wit worden, hoewel het overdag vooral bij hagel en natte sneeuw zal blijven.

Mensen moeten zich voorbereiden op gladde wegen, want de kans is groot dat er lokaal sprake zal zijn van gladheid. Gelukkig worden de omstandigheden niet zo slecht dat het tot barre taferelen zal leiden. We bevinden ons immers in de late winter, dus de bodem warmt sneller op en de dagen worden langer.

Het weer kan erg veranderlijk zijn en het is belangrijk om op de hoogte te blijven van de weersvoorspellingen. Zo kunnen mensen zich voorbereiden op de winterse buien en gladheid. Blijf veilig en geniet van het weer, ondanks de veranderingen die eraan komen.

Klik om te reageren

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *