Connect with us

Sport

PSV zet volle druk tegen Lens: ‘We moeten de overwinning behalen

EINDHOVEN – Na slechts twee punten te hebben behaald uit de eerste drie groepsduels van de Champions League, staat de thuiswedstrijd tegen RC Lens voor PSV op het spel als het gaat om de kansen om door te gaan in het meest prestigieuze toernooi ter wereld. Trainer Peter Bosz beseft het belang van de wedstrijd en verwacht een topprestatie van zijn ploeg. Hij benadrukt dat winnen een must is om nog iets te bereiken in deze groep. “We moeten top zijn gedurende negentig minuten om deze wedstrijd te winnen. Dat is wat je moet zijn in de Champions League”, aldus Bosz.

Hoewel PSV in de Eredivisie tot nu toe al haar elf gespeelde wedstrijden heeft gewonnen, verloopt het in de Champions League tegen sterkere tegenstanders moeizamer. Bosz blikt met gemengde gevoelens terug op de competitie tot nu toe. Hij benoemt de verschillen in de drie gespeelde wedstrijden en wijst op de noodzaak om kansen af te maken en de intensiteit hoog te houden.

Bosz denkt dat het thuisvoordeel van PSV ten opzichte van het gelijkspel in Noord-Frankrijk kan helpen. De steun van de supporters kan het verschil maken, aangezien Lens hun fans niet volledig zal kunnen meenemen naar het stadion van PSV.

De trainer heeft de beelden van de vorige ontmoeting met RC Lens grondig geanalyseerd en probeert de spelers te laten profiteren van die ervaring. Hij hoopt dat ze hebben geleerd van de eerste wedstrijd. Bosz merkt op dat enkele spelers momenteel niet beschikbaar zijn voor de wedstrijd, waaronder Noa Lang, Armel Bella-Kotchap, Armando Obispo en Mauro Junior.