Connect with us

Sport

Hoe laat moet je de wekker zetten om Max Verstappen voor de eerste keer in actie te zien in Las Vegas?”

Nu de Grand Prix van Brazilië achter de rug is, staan er nog slechts twee races op het programma voor de rest van het Formule 1-seizoen. Het volgende weekend brengt Max Verstappen en zijn collega’s naar Las Vegas, waar voor de derde keer ooit een Formule 1-weekend zal plaatsvinden.

Twee keer eerder was de hoogste klasse van de autosport te gast in Las Vegas, maar die eerdere races werden niet als een groot succes beschouwd. In 1981 en 1982 vonden races plaats op een tijdelijk minicircuit op de parkeerplaats van Caesar’s Palace, waar weinig enthousiasme voor was. Na twee teleurstellende jaren met matige publieksopkomst verplaatste de Formule 1 zich naar andere Amerikaanse steden, zoals Dallas en Phoenix.

Maar nu is het circus terug in Las Vegas. Op zaterdagavond 18 november zullen Verstappen en negentien andere coureurs om 22.00 uur lokale tijd vijftig ronden racen over The Strip. Hiermee wordt de GP van 2023 de laatste race van het seizoen (de tweede vrije training en de kwalificatie beginnen zelfs om middernacht lokale tijd). De race voert langs de fonteinen voor het Bellagio-hotel en andere iconische gebouwen over een circuit van iets meer dan zes kilometer. Het stratencircuit omvat drie lange rechte stukken en veertien bochten, waaronder een chicane, en de topsnelheid wordt geschat op 342 kilometer per uur.

Hoewel Verstappen en Red Bull Racing al wekenlang kampioen zijn, streeft het Oostenrijkse team ernaar voor het eerst in zijn geschiedenis een één-tweetje te behalen in het wereldkampioenschap. Om dit te bereiken, moet Sergio Pérez in het eindklassement zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton achter zich laten. Naast Verstappens prestaties is dit dus ook een boeiende strijd om te volgen in Las Vegas.

Tijdschema Grand Prix van Las Vegas (Nederlandse tijden; in Las Vegas is het 9 uur vroeger)

Vrijdag 17 november 05.30 uur – 06.30 uur | Eerste vrije training 09.00 uur – 10.00 uur | Tweede vrije training

Zaterdag 18 november 05.30 uur – 06.30 uur | Derde vrije training 09.00 uur – 10.00 uur | Kwalificatie

Zondag 19 november 07.00 uur | Race