Connect with us

Algemeen

Ouders van 1.85 m groot merken iets vreemds bij de geboorte van hun baby

Jaime Jenkins, 23, en haar partner Jakob keken vol spanning uit naar de komst van hun eerste kindje. Maar tijdens de twaalfde week van de zwangerschap toonde een echografie dat er iets niet helemaal in orde was.

De daaropvolgende weken waren gevuld met pijn en onzekerheid voor het angstige paar, terwijl ze tegelijkertijd hun toekomst planden zonder te weten wat er precies mis was met hun ongeboren dochtertje.

Enkele weken voor de geplande bevalling brachten de artsen slecht nieuws: de longen van de baby hadden zich niet voldoende ontwikkeld, en de veiligste optie leek het afbreken van de zwangerschap.

Maar Jamie weigerde dit te accepteren. “Ik kon haar schoppen voelen en we hadden al een naam voor haar. Het was absoluut ondenkbaar voor mij om haar geen kans op leven te geven,” zei de vastberaden jonge moeder.

Toen Helena werd geboren, gaven de artsen weinig hoop op overleving, en haar ouders bereidden zich voor om afscheid te nemen. Maar tot ieders verbazing groeide Helena sterker en sterker, waarmee ze niet alleen haar ouders maar ook de artsen verbaasde.

Na zes weken werd eindelijk de diagnose gesteld: ze leed aan een zeldzame vorm van dwerggroei, diastrofische dysplasie genaamd.

In de loop der jaren heeft Helena meerdere levensbedreigende situaties doorstaan, maar elke keer wist ze te herstellen. Ondertussen hebben haar ouders zich uitgebreid geschoold om haar de beste zorg te kunnen bieden, wat veel tijd en toewijding vergde.

Na een DNA-analyse ontdekten Helena’s ouders dat ze beide drager waren van dezelfde zeldzame vorm van dwerggroei, ondanks hun lengte van 1 meter 85.

Ze noemden hun dochter liefkozend ‘Thumbelina’ en zijn enorm trots op haar, hoewel ze nog niet hebben besloten of ze meer kinderen willen vanwege het risico op dezelfde aandoening.

Ondanks de uitdagingen genieten Helena’s ouders van elk moment met haar. Ze kleden haar graag in prinsessenjurken, wat haar ziekenhuisbezoeken draaglijker maakt. Helena straalt wanneer ze aandacht krijgt en heeft zelfs haar eerste modellenwerk voor een handgemaakte kledinglijn.

Haar ouders delen Helena’s reis op Facebook, in de hoop anderen te inspireren en ondersteunen die in vergelijkbare situaties verkeren.

Hoewel Helena regelmatig medische controles ondergaat, streven haar ouders ernaar om haar leven zo gelukkig en vervuld mogelijk te maken, in de hoop elk moment van haar leven te vieren, hoe klein ook. Met haar aanstekelijke lach en vastberadenheid heeft Helena misschien zelfs een toekomst als model voor zich!