Connect with us

Algemeen

Gezicht van vrouw smelt na wrede grap van vrienden, jaar later is ze onherkenbaar

Spelen met vuur is een risicovolle handeling die koste wat kost vermeden moet worden, zoals we allemaal weten. Voor de 28-jarige April Charlesworth resulteerde het in een tragisch ongeval.

Tijdens een incident in de plaatselijke pub, waar vrienden een grap uithaalden, liep haar gezicht ernstige brandwonden op. Naar het ziekenhuis gebracht, werd vastgesteld dat April derdegraads brandwonden had opgelopen. Sinds dat noodlottige moment heeft ze meerdere behandelingen en operaties ondergaan.

Een anderhalf jaar later toont ze haar nieuw gevormde gezicht. Het spelen met bepaalde zaken is iets waar onze ouders ons al tijdens onze kindertijd voor waarschuwen, en het is van cruciaal belang om deze waarschuwingen serieus te nemen. April Charlesworth, nu 28 jaar oud, bezocht zoals gewoonlijk de plaatselijke pub met vrienden en haar nicht.

Een misplaatste grap eindigde in een regelrechte ramp toen iemand ethanol op een tafelverwarmer goot om een vonk te creëren, resulterend in een explosie van een fles alcohol.

April’s gezicht, borst en handen werden ernstig verbrand. Hoewel ze aanvankelijk de situatie niet als urgent beschouwde, verslechterde haar toestand snel. Ze werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht, waar artsen haar vier dagen in coma moesten houden.

Bij ontwaken bleek dat April derdegraads brandwonden had opgelopen, wat ondraaglijke pijn met zich meebracht. Talloze operaties en behandelingen waren nodig om haar gezicht te herstellen.

April droeg gedurende twee maanden een gezichts- en borstschild op de intensive care, wat de genezing van haar wonden bevorderde. Als onderdeel van haar behandeling moest ze 23 uur per dag een plastic masker dragen, wat oncomfortabel was maar hielp bij het verminderen van zwelling en roodheid op haar borst.

Hoewel de behandelingen hebben geholpen, heeft April het moeilijk. Ze lijdt nu aan een sociale fobie en vermijdt nauwelijks de deur uit te gaan. Make-up helpt haar gezichtslittekens te bedekken, maar haar zelfvertrouwen is aangetast.

Hoewel ze zelden naar buiten gaat, deelt April haar verhaal op sociale media om anderen te inspireren en bewust te maken van de gevolgen van roekeloos gedrag.