Connect with us

Algemeen

Willeke Alberti diep bedroefd: “Ik neem het leven dag voor dag”

Recentelijk heeft Willeke Alberti twee aanzienlijke verliezen moeten verwerken: het overlijden van haar dochter Daniëlle en haar broer Tonny.

Desondanks blijft zij standvastig en zoekt troost in haar werk. In oktober nam zij afscheid van haar dochter Daniëlle van ’t Schip, en slechts twee maanden later overleed haar broer Tonny.

Willeke beschrijft deze periode in haar leven echter niet als een tragedie. In een gesprek met het weekblad Story uit zij haar gevoelens: “Ja, ik heb verdriet, net zoals veel anderen. Nu is het gewoon mijn beurt.”

Zij heeft zich aan de belofte gehouden die ze haar dochter Daniëlle deed, namelijk doorgaan met optreden na haar dood. “Optreden is het mooiste wat er is. Gelukkig kan ik mijn werk voortzetten,” zegt Willeke.

In het licht van haar verlies probeert Willeke nog steeds van het leven te genieten. Ze spreekt over haar dankbaarheid voor haar leven tot nu toe, met name haar acht kleinkinderen, en haar wens dat iedereen gezond blijft.

“Volgend jaar hoop ik tachtig te worden. Ik geniet van elke dag en leef altijd al zo: dag voor dag. En wie kan er op deze leeftijd nog zoveel doen?”

Haar voornaamste wens is om gezond te blijven. Ze erkent de diepe pijn en stress die gepaard gaan met het verlies van een kind, emoties die ze privé houdt: “Dat is iets wat ik voor mezelf bewaar…”