Connect with us

Algemeen

Indrukwekkende uitdaging van zwaarlijvig stel: ‘Samen meer dan 200 kilo afgevallen’

Het aanpassen van je levensstijl behoort tot een van de meest uitdagende taken. Voor Lexi en Danny Reed begon deze reis op oudejaarsavond 2016, toen ze elkaar beloofden hun leven positief te veranderen.

Meer dan 200 kilo lichter, twee jaar later, zijn de resultaten ronduit verbazingwekkend. Lexi en Danny Reed wilden hun leven omgooien. Op oudejaarsavond 2016 besloten ze samen te gaan trainen, gezonder te eten en gewicht te verliezen.

Op dat moment woog Lexi bijna 240 kilo en Danny ongeveer 140 kilo. Twee jaar later laten nieuwe foto’s van het paar mensen over de hele wereld sprakeloos.

Hun leven zag er twee jaar geleden heel anders uit. Lexi en Danny aten regelmatig fastfood en sporten stond niet op hun agenda. Maar op een dag veranderde alles.

Op oudejaarsdag 2016 begonnen ze aan de uitdaging om hun leven ten goede te veranderen, en Lexi zorgde ervoor dat alles werd gedocumenteerd.

“Het moeilijkste deel van mijn reis was het veranderen van mijn relatie met voedsel. In het begin leefde ik in principe om te eten, en nu eet ik om te leven. We gingen 85 procent van de tijd uit eten, maar begonnen nu met koken en maaltijdbereiding. Dit hield ons gefocust en omdat onze maaltijden al waren voorbereid, behoedde dit ons voor last-minute beslissingen die niet aan onze doelen voldeden,” vertelt Lexi aan The Independent.

Hun leven veranderde – zonder professionele hulp. Het paar begon hun zoektocht naar een nieuwe levensstijl zonder diëten, personal trainers of operaties. Samen wogen ze meer dan 350 kilo, maar ze waren vastbesloten om te slagen.

Twee jaar later, na vele uren van inspanning, zijn de resultaten ongelooflijk. Lexi is van 245 kilo naar 90 kilo gegaan – iets wat zonder haar man nooit mogelijk was geweest, zegt ze.

“Deze man is aan mijn zijde gebleven door dik en dun. Hij behandelt me op dezelfde manier met 90 kilo als toen ik 250 kilo woog. Toen we trouwden, beloofden we elkaar lief te hebben door goed en kwaad, door ziekte en gezondheid, tot de dood ons scheidt. We meenden die woorden, en we zijn zo blij dat we dit nieuwe leven mogen leiden,” schrijft Lexi op Instagram.

Lexi besloot hun afslankreis te documenteren op Instagram, waar het paar nu meer dan 480.000 volgers heeft. Ze zijn al 10 jaar samen, en na deze fantastische transformatie is het duidelijk dat niets hen zal beletten in de toekomst een lang en gelukkig leven samen te leiden.

“We hebben geleerd dat op dieet gaan niet betekent dat we beroofd zijn van lekker eten en dat we gezonde versies van het voedsel waar we van hielden, konden eten. Dit heeft onze ogen geopend,” vertelt Lexi aan The Independent.