Connect with us

Algemeen

Vrouw die claimde de vermiste Madeleine McCann te zijn, komt een jaar later met verbijsterende onthulling

Het meisje dat vorig jaar wereldwijde aandacht trok door te beweren dat ze de vermiste Madeleine McCann was, heeft nu uitgesproken spijt te hebben en benadrukt dat ze nooit de intentie had om iemand pijn te doen.

Julia Wandelt, overtuigd dat zij Madeleine was, die sinds haar verdwijning in 2007 tijdens een vakantie met haar familie in Portugal op driejarige leeftijd vermist werd, werd zelf een soort beroemdheid door de enorme aandacht voor haar claims in de eerste helft van 2023.

Afkomstig uit Polen, veroorzaakte Julia’s bewering een scheiding online, met velen die haar Instagram-account ‘@iammadeleinemccan’ volgden om steun te betuigen of haar claims te betwisten.

Een DNA-test op het Amerikaanse tv-programma Dr. Phil toonde uiteindelijk aan dat ze niet Madeleine was, ondanks haar aanhoudende beweringen van het tegendeel.

In de nasleep, onder intense publieke kritiek, sprak Julia zich onlangs uit op het BBC-programma ‘Why Do You Hate Me?’, waar ze haar spijt uitsprak over de sensationele claims en de impact daarvan.

Ze onthulde dat twijfels over haar afkomst, na fragmentarische herinneringen aan haar jeugd en de afwijzing van haar familie van haar vragen over mogelijke adoptie, haar ertoe aanzetten om websites van vermiste personen te doorzoeken, wat leidde tot haar bewering Madeleine McCann te zijn.

Julia benadrukte haar spijt en gaf aan dat ze, als ze de tijd kon terugdraaien, sociale media zou vermijden vanwege de destructieve impact ervan.

Momenteel is Christian Brueckner, een veroordeelde zedendelinquent die in Duitsland gevangen zit, de hoofdverdachte in de onopgeloste zaak van Madeleine McCann’s verdwijning.