Connect with us

Algemeen

VPRO voerde een onderzoek uit naar grensoverschrijdend gedrag van Theo Maassen

De VPRO heeft een onderzoek uitgevoerd naar beschuldigingen van ongepast en grensoverschrijdend gedrag van Theo Maassen, bekend als presentator van het programma Zomergasten.

Dit werd bekendgemaakt door de omroep in reactie op een artikel van het weekblad Privé. In dit artikel wordt Maassen beschuldigd van huiselijk gew*ld.

Privé bracht afgelopen woensdag een gedetailleerd verhaal over Maassen, waarin verschillende bronnen, waaronder vermeende slachtoffers, spreken over meerdere incidenten van gew*ld in de privésfeer.

Volgens het artikel zouden Maassen’s partner en ex-vriendin door zijn handelen verw*ndingen hebben opgelopen, inclusief een gebroken neus.

Maassen, 57 jaar oud, startte vorig jaar als presentator van Zomergasten. In een van de afleveringen interviewde hij oud-Kamervoorzitter Khadija Arib over huiselijk gew*ld.

De VPRO bevestigt dat ze voor dit interview al op de hoogte waren van signalen over wangedrag van Maassen gerelateerd aan dit onderwerp.

De VPRO verklaarde: ‘Begin 2023 werd de VPRO gewezen op een privékwestie rond Theo Maassen. Dit leidde tot onderzoek naar ongepast of grensoverschrijdend gedrag in onze werkrelatie met Maassen, zowel recent als in het verleden. Er zijn geen onregelmatigheden vastgesteld en er zijn geen klachten of meldingen bekend.

De VPRO heeft niet het privéleven van Maassen onderzocht, maar heeft wel gesproken met direct betrokkenen. Hierover worden vanwege privacyredenen geen verdere uitspraken gedaan. De hoofdredactie zag geen reden om Maassen niet als presentator van Zomergasten in te zetten.’

Tot op heden is er geen aangifte tegen Maassen gedaan. De theatermaker heeft niet gereageerd op een verzoek om commentaar van deze site.