Connect with us

Algemeen

Tineke Schouten spreekt openhartig over het afscheid van Hans

In De Telegraaf kijkt Tineke Schouten terug op de laatste momenten die ze met haar geliefde Hans heeft gehad. Hans is twee maanden geleden op 79-jarige leeftijd overleden in het bijzijn van Tineke.

Hans had al vele jaren te kampen met gezondheidsproblemen. Hij leed aan COPD, hart- en nierfalen, en diabetes. Als gevolg van zijn diabetes moest in 2021 zijn been geamputeerd worden.

“Het kon niet langer,” vertelde Hans destijds aan weekblad Privé. “Een amputatie was onvermijdelijk. Mijn aderen waren verstopt geraakt, waardoor de wonden aan mijn voet niet meer genazen.”

Woensdag 6 september is een dag die Tineke nooit meer zal vergeten. In het bijzijn van Tineke sloot Hans definitief zijn ogen.

“De avond voor zijn overlijden hebben we voor het slapengaan nog gezellig met elkaar gepraat en de dag doorgenomen.”

“De volgende ochtend maakte ik hem wakker. Hij veerde even op en het leek erop dat hij zou doen wat hij altijd deed: douchen en koffiezetten. Maar binnen drie minuten was hij overleden.”

Tineke heeft vrede met het feit dat Hans zijn rust heeft gevonden, het is goed zo. “Hij is jarenlang ziek geweest. Hoe vaak ik in paniek 112 heb gebeld.”

“Dan was er weer een bekkenbreuk, hartproblemen of was zijn bloedsuiker te laag. Nu hij vredig in zijn eigen bed lag, was ik niet in paniek en greep ik ook niet naar de telefoon om een ambulance te bellen.”

Groot verlies voor Tineke Schouten en haar gezin: Hans heeft zijn ogen gesloten Hans werd opgebaard in hun eigen woning. Tineke vertelt dat Hans er prachtig bijlag met zijn gebruinde hoofd.

Maar liefst 45 jaar waren ze samen, daar is ze dan ook heel dankbaar voor. “Met mooie kinderen en kleinkinderen. Dus ik tel mijn zegeningen.”

Momenteel is Tineke druk bezig met de voorbereiding van haar nieuwe theatershow. Volgens haar zou Hans het niet anders gewild hebben.

“Hij heeft mij meerdere malen gezegd dat ik gewoon door moet gaan met mijn werk, dus dat doe ik ook maar.”

“Natuurlijk ben ik verdrietig om zijn heengaan, maar door het maken van een nieuwe voorstelling heb ik wat afleiding. Met de hele dag treuren haal ik hem toch niet terug.”

Toch is Hans altijd een beetje bij haar tijdens haar shows. “Hij was toch 35 jaar lang de belangrijke man op de achtergrond. Hij stimuleerde en steunde mij.”