Connect with us

Algemeen

Tessa Evans, geboren zonder neus, toont haar uiterlijk op 10-jarige leeftijd – ze is erg blij met haar nieuwe neus

Tessa Evans, geboren zonder neus, verwelkomde de wereld op Valentijnsdag in 2013. Sindsdien is ze een bron van inspiratie en bewondering voor haar familie en mensen wereldwijd.

Haar zeldzame aandoening, met minder dan 100 bekende gevallen wereldwijd, heeft haar niet weerhouden van een leven vol moed en charme, zoals benadrukt door haar moeder.

Nu, acht jaar na haar eerste neusimplantaten, leeft Tessa een vol en onbelemmerd leven, vastbesloten om door haar conditie niet beperkt te worden.

Grainne en Nathan Evans, Tessa’s ouders, waren verrast toen hun dochter geboren werd zonder neus, een aandoening bekend als Bosma arhinia microphthalmia syndroom (BAMS). Dit syndroom is zo zeldzaam dat het slechts in minder dan 100 gevallen is gedocumenteerd.

De aandoening brengt uitdagingen met zich mee, waaronder het ontbreken van een reukvermogen en sinussen, hoewel Tessa nog steeds kan hoesten, niezen en verkouden worden.

Tessa’s eerste jaren waren uitdagend, met een verblijf op de intensive care en een tracheostomie op jonge leeftijd om een tweede luchtweg te creëren.

Op tweejarige leeftijd kreeg Tessa een cosmetisch neusimplantaat, een primeur. Haar ouders kozen voor deze vroege ingreep om toekomstige, meer invasieve operaties te vermijden.

Tessa’s gezichtsoperatie zal worden voltooid in haar tienerjaren, met een proces van het toevoegen van subtiele details aan haar neus via medische tatoeage.

Na de beslissing om door te gaan met de operatie, bleef Grainne, een moeder van drie, dicht bij haar dochter tijdens haar herstel, ondanks de emotionele uitdagingen.

Tessa, nu 10 jaar oud

Blijft sterk en vrolijk, ondanks enkele tegenslagen in het transplantatieproces, waaronder de verwijdering van een implantaat.

Tessa’s verhaal van veerkracht en optimisme heeft vele harten geraakt, zoals blijkt uit de reacties op haar Facebookpagina ‘Tessa; Born Extraordinary’.

Haar unieke schoonheid en karakter zijn gevierd door vele volgers, die haar verhaal van moed en levenslust prijzen.

Ondanks haar aandoening is Tessa een prachtig en buitengewoon meisje.

Deel het verhaal van Tessa, een inspirerende jonge dame, met je vrienden.