Connect with us

Algemeen

Stewardess verdenkt oudere man en jong meisje – ontdekt kort briefje in toilet na opstijgen

Vliegreizen zijn vaak synoniem met vakantieplezier en zorgeloosheid. Maar voor stewardess Shelia Frederick van Alaska Airlines werd een vlucht naar San Francisco een levensveranderende ervaring.

Op deze vlucht merkte Shelia een ongewone situatie op: een netjes geklede man zat naast een jong, blond meisje in oude, versleten kleren. Toen het meisje contact zocht met Shelia, voelde de stewardess dat er iets ernstig mis was.

Communicatiepogingen met de man wekten onmiddellijk argwaan, waarna Shelia besloot actie te ondernemen. Ze liet een briefje en pen in het toilet achter voor het meisje. Het meisje volgde Shelia’s instructies en liet een noodkreet achter op het papier: ‘Help me’.

Shelia informeerde snel de piloot, die bij de landing in San Francisco de politie inschakelde. Uit onderzoek bleek dat het meisje het slachtoffer was van mensensmokkel en twee maanden eerder ontvoerd.

Impact van het Incident: Het meisje, slechts 14 jaar oud, werd gered en herenigd met haar familie. Dit incident inspireerde Shelia om zich aan te sluiten bij Airline Ambassadors International, opgericht door stewardess Nancy Rivard, met als doel vliegtuigpersoneel te trainen in het herkennen van mensenhandel.

De organisatie werkt samen met douane en politie in de VS om deze vorm van criminaliteit te bestrijden. Dit benadrukt het belang van training voor vliegtuigpersoneel om dergelijke situaties te herkennen en er adequaat op te reageren.

Enkele weken na de redding ontving Shelia een dankbaar telefoontje van het geredde meisje. Dit toont de diepe impact van Shelia’s acties, niet alleen op het leven van het meisje maar ook op haar eigen leven.

Global Issue: Volgens de VN worden jaarlijks ongeveer 1,2 miljoen kinderen slachtoffer van mensensmokkel, een van ’s werelds grootste criminele activiteiten. De uitbuiting van deze kinderen in diverse vormen is een onaanvaardbare realiteit die we moeten aanpakken.

Deel dit verhaal om bewustzijn te verspreiden over mensenhandel en erken de inspanningen van Shelia en andere vliegtuigmedewerkers die helpen dit te bestrijden.