Connect with us

Algemeen

Stewardess verdenkt oudere man en jong meisje – ontdekt kort briefje in toilet na opstijgen

Avatar foto

Geplaatst

op

Vliegreizen zijn vaak synoniem met vakantieplezier en zorgeloosheid. Maar voor stewardess Shelia Frederick van Alaska Airlines werd een vlucht naar San Francisco een levensveranderende ervaring.

Op deze vlucht merkte Shelia een ongewone situatie op: een netjes geklede man zat naast een jong, blond meisje in oude, versleten kleren. Toen het meisje contact zocht met Shelia, voelde de stewardess dat er iets ernstig mis was.

Communicatiepogingen met de man wekten onmiddellijk argwaan, waarna Shelia besloot actie te ondernemen. Ze liet een briefje en pen in het toilet achter voor het meisje. Het meisje volgde Shelia’s instructies en liet een noodkreet achter op het papier: ‘Help me’.

Shelia informeerde snel de piloot, die bij de landing in San Francisco de politie inschakelde. Uit onderzoek bleek dat het meisje het slachtoffer was van mensensmokkel en twee maanden eerder ontvoerd.

Impact van het Incident: Het meisje, slechts 14 jaar oud, werd gered en herenigd met haar familie. Dit incident inspireerde Shelia om zich aan te sluiten bij Airline Ambassadors International, opgericht door stewardess Nancy Rivard, met als doel vliegtuigpersoneel te trainen in het herkennen van mensenhandel.

De organisatie werkt samen met douane en politie in de VS om deze vorm van criminaliteit te bestrijden. Dit benadrukt het belang van training voor vliegtuigpersoneel om dergelijke situaties te herkennen en er adequaat op te reageren.

Enkele weken na de redding ontving Shelia een dankbaar telefoontje van het geredde meisje. Dit toont de diepe impact van Shelia’s acties, niet alleen op het leven van het meisje maar ook op haar eigen leven.

Global Issue: Volgens de VN worden jaarlijks ongeveer 1,2 miljoen kinderen slachtoffer van mensensmokkel, een van ’s werelds grootste criminele activiteiten. De uitbuiting van deze kinderen in diverse vormen is een onaanvaardbare realiteit die we moeten aanpakken.

Deel dit verhaal om bewustzijn te verspreiden over mensenhandel en erken de inspanningen van Shelia en andere vliegtuigmedewerkers die helpen dit te bestrijden.

Algemeen

Ongeluk door gevallen colablikje: zwangere vrouw verliest haar kindje

Avatar foto

Geplaatst

op

Op 15 juni 2023 vond een zwaar verkeersongeval plaats op de N34 tussen Emmen en Klijndijk. Een 32-jarige automobiliste, die werd afgeleid tijdens het rijden, botste op een file, wat resulteerde in een kettingbotsing met verstrekkende gevolgen.

 

Tragische gevolgen voor een jong gezin

Onder de slachtoffers bevond zich een koppel uit Coevorden, dat net een twintigwekenecho had laten maken. De man en vrouw raakten ernstig gewond door de impact van het ongeval. In het ziekenhuis kwam het hartverscheurende nieuws: het kindje dat de vrouw bij zich droeg, had het niet overleefd.

Oorzaak: een omgevallen blikje cola?

De vrouw die het ongeval veroorzaakte, verscheen afgelopen vrijdag voor de rechter. Zij was echter niet persoonlijk aanwezig. Eerder gaf ze aan dat haar aandacht werd afgeleid doordat een blikje frisdrank in haar auto was omgevallen.

Haar onoplettendheid had desastreuze gevolgen. De automobiliste ramde eerst een Peugeot, die zo hard werd geraakt dat het voertuig de andere rijbaan op werd geslingerd. Een Mazda, met daarin het Coevorder koppel, botste vervolgens frontaal op de Peugeot. Daarna volgde een derde aanrijding, waarbij een andere auto achterop knalde.

Levensveranderende impact voor het koppel

Voor het getroffen koppel zijn de gevolgen immens. Naast het verlies van hun ongeboren kind, liepen ze meerdere botbreuken op en kampen ze nog steeds met ernstige lichamelijke klachten. De man is als gevolg van het ongeluk volledig arbeidsongeschikt geraakt. Zijn mobiliteit is ernstig beperkt, waardoor hij zich uitsluitend kan verplaatsen per taxi of scootmobiel.

Eis van de officier van justitie

De officier van justitie eiste een taakstraf van 120 uur tegen de veroorzaker van het ongeluk, evenals een rijontzegging van zes maanden. Er werden echter vraagtekens gezet bij de verklaring van de vrouw dat ze slechts een paar seconden was afgeleid. Er bestaat een vermoeden dat de afleiding veel langer duurde, mogelijk door het gebruik van een mobiele telefoon. Aangezien hiervoor geen sluitend bewijs is, kan haar dit niet worden aangerekend in de rechtszaak.

Discussie over de strafmaat

De voorgestelde strafmaat heeft geleid tot maatschappelijke verontwaardiging. Veel mensen vinden de opgelegde sanctie te mild in verhouding tot de gevolgen van het ongeval. Op 28 februari zal de rechtbank uitspraak doen.

Wat vindt u van deze zaak? Deel uw mening in de reacties.

Lees verder