Connect with us

Algemeen

Schiphol annuleert 200 vluchten als voorzorg voor storm Pia die donderdag over Nederland trekt

“Schiphol annuleert 200 Vluchten vanwege Storm Pia” In anticipatie op storm Pia, die donderdag Nederland zal treffen, heeft Schiphol Airport preventief 200 vluchten geannuleerd. Het KNMI heeft voor het hele land een code geel uitgevaardigd vanwege de verwachte zware windstoten. De wind zal in de ochtend beginnen toe te nemen en aanhouden tot in de avond.

Schiphol waarschuwt: “Reizigers dienen de gehele dag rekening te houden met mogelijke vertragingen en annuleringen voor zowel binnenkomende als vertrekkende vluchten.” Vanaf de middag zullen vluchten alleen kunnen opstijgen en landen op de Buitenveldertbaan.

Windstoten van ongeveer 80 kilometer per uur zullen het gehele land treffen. In de kustgebieden, vooral in het noorden, kunnen de windstoten oplopen tot 110 kilometer per uur. “De sterkste wind wordt in de namiddag en avond verwacht”, aldus Weeronline.

Schiphol meldt ook dat de sterke wind impact kan hebben op de bagageafhandeling op de grond, wat kan leiden tot verstoringen in de vliegschema’s. Reizigers wordt aangeraden de actuele vluchtinformatie te controleren voor vertrek.

De luchthavens Rotterdam The Hague en Eindhoven Airport hebben nog geen vluchten geannuleerd, maar blijven de situatie nauwlettend in de gaten houden.

Waarschuwingen voor rondvliegende objecten De kans op regen is donderdag aanzienlijk. Weeronline adviseert extra voorzichtigheid in het verkeer. Het KNMI waarschuwt voor afbrekende takken en rondvliegende objecten zoals dakpannen of tuinmeubilair.

Voorbereidingen op Hoogwater West-Nederlandse waterschappen, het schap in de IJsseldelta en Rijkswaterstaat bereiden zich voor op hoogwater. Sluizen, zoals die op het Oostplein in Rotterdam, worden gesloten en dijkwachters zijn gewaarschuwd voor mogelijke inzet. Rijkswaterstaat sluit de Hollandsche IJsselkering en mogelijk andere stormvloedkeringen.