Connect with us

Algemeen

Rob de Nijs’ gezondheidstoestand verslechtert snel: Familie brengt update uit

In een recent interview met het weekblad Privé deelt Rob de Nijs’ zoon Robbert inzichten over de huidige gezondheidstoestand van zijn vader. “Op dit moment gaat het redelijk met hem, maar elke dag is onvoorspelbaar.”

Aan het begin van dit jaar werd de familie De Nijs geconfronteerd met een schokkende situatie waarin ze zich op het ergste voorbereidden. Robbert beschrijft dit aangrijpende moment:

“Toen ik zijn kamer binnenkwam, overmand door emoties, kon ik nauwelijks woorden vinden. ‘Ik hou van je’, kon ik alleen maar fluisteren en gaf hem een kus. Ik had nooit gedacht dat dit zo overweldigend zou zijn.”

Jet de Nijs heeft het buitengewoon zwaar: ‘We bevinden ons in een andere fase.’

Robbert benadrukt dat je je nooit echt kunt voorbereiden op zulke situaties. “Zulke momenten overvallen je gewoon.”

Het was absoluut uit den boze om tegen zijn vader te zeggen dat het ‘goed zo was’, volgens Robbert. “Zulke woorden zouden suggereren dat het oké is om op te geven, iets wat mijn vader absoluut niet wilde.”

Hoewel de fysieke gezondheid van Rob achteruitgaat, blijft zijn geestelijke gesteldheid scherp. Zoon Robbert geeft een update over zijn vader:

“Mentaal is hij nog steeds sterk, maar fysiek neemt hij af. Het is hartverscheurend om te zien hoe zelfs een korte wandeling nu buiten bereik ligt.”

Hoe gaat het nu met Rob? “Dankzij nieuwe medische behandelingen is zijn toestand enigszins gestabiliseerd. Sinds die schrikbarende dag waarderen we elke dag met hem als een geschenk.”

Het gezin voelde een golf van opluchting toen duidelijk werd dat Rob niet langer in gevaar verkeerde. Robbert voegt eraan toe:

“Het is een zegen om nog meer tijd met mijn vader door te kunnen brengen. Na die bijna-afscheidervaring hebben we in zekere zin geoefend voor het onvermijdelijke. Mijn vader nadert dat moment, maar voor nu is hij nog bij ons.”