Connect with us

nieuws

Rachel Hazes plant grote carrièreswitch: Is dit haar nieuwe inkomstenbron?

Er is sprake van dat onuitgebrachte muziek van de overleden echtgenoot van Rachel Hazes, de beroemde zanger André Hazes, mogelijk wordt uitgebracht.

Rachel Hazes besprak deze optie in een interview met Weekend, waar ze aangaf: “Ik sluit niks uit.” Dit wijst op de mogelijkheid van nieuw materiaal van André Hazes.

De kwestie roept een algemene discussie op over het postuum uitbrengen van werken van artiesten.

Vaak gebeurt dit om financiële redenen, ook al hadden de artiesten tijdens hun leven besloten bepaald materiaal niet uit te brengen.

Rachel overweegt nu de onuitgebrachte nummers van haar overleden echtgenoot als een nieuwe inkomstenbron.

De situatie wordt echter gecompliceerd door de naderende rechtszaak over de erfenis van André Hazes, waarbij zijn dochter Roxeanne Hazes mogelijk de controle krijgt over zijn muzikale nalatenschap.

Rachel Hazes werd ook gevraagd naar haar interesse in de muziekcarrière van haar zoon, André Hazes jr.

Ze gaf toe dat ze thuis niet vaak naar zijn muziek luistert vanwege haar werk, maar in de auto luistert ze altijd naar de radio en thuis prefereert ze muziek van André Hazes sr.

“Als ik een keer vrij ben in het weekend en ik mijn huis schoonmaak, draai ik meestal toch nummers van André.

Het klinkt misschien raar, maar nu ga ik je iets verklappen.” Ze benadrukt de emotionele waarde van de muziek van haar overleden man:

“We hebben zoveel materiaal van Dré. Niet alleen zijn cd’s, maar ook ruw materiaal en achter-de-schermen beelden die nooit zijn uitgebracht. Die zijn onbetaalbaar.”