Connect with us

Algemeen

Hond neemt plastic zak mee van afvalhoop naar huis – eigenaar verbijsterd door de inhoud

Tijdens zijn gebruikelijke tocht door de straten van Bangkok, stuitte Pui, een tweejarige Thaise Bangkaew hond, op een onverwachte vondst. Deze vierpotige held ontdekte een vreemd pakketje in een plastic zak tijdens zijn verkenningstocht door de vuilnisbelten.

Lees verder om meer te weten te komen over Pui’s verbazingwekkende ontdekking!

In 2013, terwijl hij door de afvalbergen in de buurt van Bangkok snuffelde, viel Pui’s oog op een witte plastic zak met iets beweeglijks erin. Zorgvuldig greep hij de zak tussen zijn tanden en droeg het naar zijn thuis, naar zijn eigenaar Gumnerd Thongmak.

Thuis aangekomen, slaagde Pui erin de aandacht van zijn familie te trekken door luid te blaffen. Zijn geblaf trok de aandacht van Sudarat, het 12-jarige nichtje van Thongmak. Sudarat haastte zich naar buiten en deed de schokkende ontdekking toen ze de zak opende.

Een Leven Gered door een Trouwe Vierpoter

In de plastic zak vonden ze een pasgeboren baby, verbonden met de navelstreng. De baby, die slechts 4 pond en 8 ons woog en waarschijnlijk zeven maanden te vroeg geboren was, werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Dankzij de snelle actie van de familie en de medische zorg overleefde de baby deze tragische situatie.

Pui werd alom geprezen en erkend als een held voor het redden van het leven van de baby. Hij ontving een leren halsband met een medaille van het lokale Rode Kruis. De familie Thongmak kreeg ook een beloning om voor Pui en hun andere huisdieren te zorgen.

Jouw Mening Telt

Wat vind je van Pui’s heldendaad? Deel je gedachten in de reacties en verspreid dit hartverwarmende verhaal.

Voor meer inspirerende verhalen over honden, bekijk ons artikel over een hondje dat in het vuilnis werd gevonden.