Connect with us

Algemeen

Oud-Hart van Nederland-presentatrice Cilly Dartell (66) is overleden

We hebben het trieste nieuws ontvangen dat Cilly Dartell is overleden op 66-jarige leeftijd. De bekende presentatrice vocht al sinds 2019 tegen longkanker, waarbij ze destijds te horen kreeg dat ze uitzaaiingen had.

Dartell, die openhartig sprak over haar strijd, onthulde in november dat ondanks een intensief behandeltraject van chemotherapie en immuuntherapie, haar ziekte verder was gevorderd met uitzaaiingen naar haar buikvlies en rechternier.

Ze uitte haar wens om nog minstens tien tot vijftien jaar te leven, maar de behandelingen sloegen uiteindelijk niet meer aan. In een van haar laatste uitspraken in november benadrukte ze de onzekerheid over de resterende tijd die ze nog had, variërend van een maand tot misschien twee maanden.

De voormalige presentatrice van programma’s zoals Hart van Nederland en Shownieuws, Cilly Dartell, was in het huwelijk getreden met piloot Jan Cocheret en bracht een deel van haar leven door in Florida, Verenigde Staten. Ze was de trotse grootmoeder van vijf kleinkinderen en koesterde de momenten die ze samen bewust kon doorbrengen. Dartell sprak met veel liefde over haar gesprekken met haar zoons, Christian en David, en benadrukte de waarde ervan: ‘Deze gesprekken zijn mij ontzettend dierbaar. Ze hebben een diepere betekenis gekregen, iets wat eerder nooit zo was.