Connect with us

Algemeen

Naderende heftige storm: “Het hele land staat voor een uitdaging”

Vandaag begint de maandagochtend met bewolking en geleidelijk aan regen vanuit het zuidwesten die zich over verschillende gebieden verspreidt.

In de loop van de middag zal de neerslag zich naar het oosten van het land verplaatsen, terwijl in het westen steeds meer zonnige periodes te zien zullen zijn.

Waarschuwing voor harde wind
Helaas brengt dit weerbericht ook minder gunstig nieuws met zich mee, want er wordt een krachtige wind verwacht vanuit het westen, waarbij windsnelheden tot wel 75 kilometer per uur kunnen bereikt worden.

Het KNMI heeft geen half werk gedaan en heeft code geel afgegeven voor alle twaalf provincies, wat betekent dat iedereen alert moet zijn.

Automobilisten en mensen die buitenactiviteiten hebben gepland, kunnen aanzienlijke hinder ondervinden van deze harde wind, aldus het weerinstituut.

Mogelijke impact op het treinverkeer
Er bestaat een mogelijkheid dat het treinverkeer wordt verstoord, vooral als er bomen op het spoor belanden als gevolg van de wind. Ook kunnen er vertragingen optreden in het luchtverkeer.

Matige temperaturen
De temperaturen blijven relatief mild en schommelen tussen de 11 en 15 graden. In de avond wordt het op de meeste plaatsen droog, maar waakzaamheid blijft geboden.

Dit geldt met name voor kustbewoners, waar nog steeds windstoten tot 75 kilometer per uur kunnen voorkomen. Later op de avond en ’s nachts zal het Waddengebied worden getroffen.

Onverbiddelijke storm op komst: “Het hele land gaat plat”
Wie zich daar bevindt, kan te maken krijgen met windstoten tot wel 90 kilometer per uur, vergezeld van hevige regenval.

Dinsdag
Ook dinsdag belooft een onstuimige dag te worden, met afwisselingen tussen bewolking, zon en regen.

De harde wind zal aanhouden, vooral in het noordelijke kustgebied, waar windstoten tot 75 kilometer per uur kunnen voorkomen.

In de loop van de middag wordt de regen intenser en kunnen hagel en onweersbuien voorkomen. De temperaturen schommelen tussen de 13 en 14 graden.

In de avond volgt opnieuw regen, terwijl hagel en onweer zich aan de kustgebieden kunnen voordoen. De temperaturen zullen dan dalen naar zo’n zes tot 10 graden. Wees voorbereid!