Connect with us

Algemeen

Moeder stopt baby ‘per ongeluk’ in voorverwarmde oven voor middagdutje

In Missouri, Verenigde Staten, heeft zich een tragisch incident voorgedaan waarbij een baby van slechts een maand oud het leven liet.

Het kindje werd door haar moeder in een voorverwarmde oven geplaatst in plaats van in haar wieg voor een middagdutje, wat volgens de moeder een tragische vergissing was.

Volgens berichten van Amerikaanse media en RTL Nieuws, gebaseerd op de uitspraken van de openbaar aanklager, werden hulpdiensten opgeroepen naar een huis na een melding over een baby die niet meer ademde.

Bij aankomst troffen ze een maand oude baby aan met meerdere brandwonden. Ondanks de inzet van de hulpdiensten, kon het leven van de baby niet meer gered worden.

De moeder van de baby, Mariah Thomas, is onmiddellijk gearresteerd. Tijdens het politieverhoor gaf ze aan haar dochter te willen neerleggen voor een middagdutje in de wieg, maar in plaats daarvan plaatste ze haar per ongeluk in een voorverwarmde oven. Ze omschreef het als een ‘foutje’.

De omstandigheden hoe een dergelijke vergissing heeft kunnen plaatsvinden, blijven onduidelijk, gezien het opmerkelijke verschil tussen een wieg en een oven. Het is nog niet bekend wie de verdediging van de vrouw op zich zal nemen.

Tot op heden is er geen officiële verklaring afgegeven door het persbureau AP, dat als eerste over deze zaak rapporteerde.

De openbaar aanklager heeft het incident omschreven als een ‘gruwelijke tragedie’ en verklaarde diep getroffen te zijn door het verlies van het jonge leven. Er wordt vertrouwen uitgesproken in het rechtssysteem voor een gepaste reactie op deze tragedie.