Connect with us

Algemeen

Moeder geeft geboorte aan identieke vierlingen tijdens de pandemie – en ze zijn absoluut adembenemend

Jenny Marr zou kunnen denken dat er iets niet klopte met haar baby in wording toen ze een ongewone uitdrukking zag op het gezicht van haar arts tijdens de eerste echografie…

Ze had geen idee dat Dr. Lauren Murray haar en haar partners leven voor altijd zou veranderen.

Voor aanstaande ouders is het ondergaan van een echografie een mix van angst en opwinding.

Het zien van een beeld op dat donkere scherm, wetende dat het een levend wezen vertegenwoordigt, roept diepe emoties op. Voor Jenny Marr en haar partner Chris, uit Grapevine, Texas, werd deze ervaring nog buitengewoon.

Het paar, dat elkaar in een lokale bar had ontmoet, probeerde al enige tijd zwanger te worden. Toen Jenny eindelijk zwanger was, stonden ze versteld tijdens een routine-echo.

Zwanger van één?… van drie! Op dat moment ontdekte Jenny dat ze niet slechts één baby verwachtte.

Jenny deelde met TODAY: “Ik dacht, ‘Oh nee, er is geen hartslag.’ Maar de dokter corrigeerde: ‘Er is wel een hartslag. Je draagt drie baby’s.’ Onze verbazing was groot.

De schok voor Jenny en haar partner Chris was enorm, maar het verhaal nam nog een wending.

Een week later, op 19 november 2019, bezochten ze een foetale geneeskundespecialist en ontvingen dezelfde verontrustende blik van de technicus die de echografie uitvoerde.

Chris vertelde aan TODAY: “De technicus keek me raar aan. We dachten weer, ‘Wat is er nu aan de hand?’ We waren opnieuw bezorgd.”

“Ze was heel lief. Ze zei: ‘Ik zou dit eigenlijk niet moeten zeggen, maar jullie verwachten vier baby’s.’”

Zwanger van één? Van drie? … Van vier! Binnen een week ging het paar van één naar VIER baby’s.

Chris grapte: “Ik zei dat ik niet meer terug zou komen, bang dat het de volgende keer vijf zouden zijn. We waren stomverbaasd. De overgang van drie naar vier baby’s was verbazingwekkend. Niet lang daarna hoorden we dat ze gezond waren.”

Dr. Lauren Murray en haar team schatten dat de kans op identieke, spontane vierlingen 1 op 11 miljoen tot 1 op 15 miljoen geboorten is, wat uiterst zeldzaam is.

“Dit is ongelofelijk. Zoiets zal ik in mijn carrière niet nogmaals meemaken. Ik zei: ‘Meid, koop een paar loterijtickets, want zulke kansen kom je niet vaak tegen’,” vertelde Murray. “Het was werkelijk een wonder.”

Er was een risico dat één van de baby’s voedingsstoffen zou onttrekken aan de anderen, wat een operatie noodzakelijk zou maken. Deze vierlingen waren echter perfect in harmonie.

“De baby’s deelden alles zeer goed. Er waren geen momenten op de echografie (…) waar we ons zorgen maakten dat één van hen, of twee of drie, significant kleiner zouden zijn,” zei Murray.

15 maart: de identieke vierlingen worden geboren Jenny, die 28,5 weken zwanger was, beviel uiteindelijk op 15 maart.

Ze streefde naar 33 weken, maar moest eerder bevallen. De baby’s werden geboren te midden van de coronaviruspandemie, maar de keizersnede verliep voorspoedig.

Baby Harrison werd als eerste geboren en woog 1.077 gram. Daarna kwamen Hardy met 1.190 gram, Henry met 1.105 gram, en als laatste Hudson, die 878 gram woog.

“Ze zijn allemaal binnen drie minuten geboren. Het was verbazingwekkend,” vertelde Jenny. “We noemden ze onze ‘babyvogeltjes’ omdat ze echt op babyvogeltjes leken.”

Drie van de vier moesten 10 weken in de neonatale intensive care verblijven voor onder meer zuurstofondersteuning. Maar begin mei waren ze thuis… en Jenny en Chris waren dolgelukkig.

Een jaar later deelde Jenny met DFW Child hoe het met de vierling ging.

Ze groeien op “Ze kruipen allemaal. Twee van hen zullen waarschijnlijk binnen een maand beginnen te lopen, wat betekent dat de andere twee snel zullen volgen. Ze zijn actief en maken overal een rommel van. Ze zijn echte kleine mannen geworden! Eten betekent voor hen voedsel zo snel mogelijk naar binnen schuiven. Ze zijn grappig en ontzettend lief.”

“We hopen dat dit verhaal en onze jongens iedereen net zoveel vreugde brengen als zij ons brengen,” zei Jenny.

Vandaag de dag is de vierling 3 jaar oud en ze lijken het goed te doen.

Jenny heeft een Instagram-account opgezet om de avonturen van de familie te delen. Met 140.000 volgers post Jenny, die voorheen als tandartsassistente werkte, regelmatig updates en deelt ze momentopnames van het drukke leven van de Marr-familie.

Een tweede natuur Gezien deze unieke geboorte, is het begrijpelijk dat mensen nieuwsgierig zijn naar Jenny’s familie en ervaring. Jenny vertelt dat ze deze jongens zonder medische of medicamenteuze hulp heeft gekregen.

Mensen vragen Jenny ook vaak hoe ze omgaat met vier levendige jongens.

“Ik ken niets anders en heb eigenlijk geen andere keuze! Mijn familie had crèches en ik was altijd omringd door baby’s. Ik was zoveel met kinderen dat het verzorgen van kinderen tweede natuur is,” zegt Jenny.

“Je moet gewoon meegaan met de stroom. Ik vroeg mijn dokter of ik naar ouderschapscursussen moest. Ze zei, ‘Nee, je leert op de neonatale afdeling. En je hebt er vier. Niemand kan je leren hoe je dit moet doen.’”

Mensen zijn ook benieuwd hoe Jenny en Chris de jongens uit elkaar houden.

Hoe onderscheid je ze? “Als hun ouders weten we het gewoon. We zien duidelijk vier verschillende gezichten, maar hun persoonlijkheden en stemmen zijn zo uniek. Voor iemand die hen net ontmoet: Harrison is de grootste en heeft prachtig haar. Hardy heeft een afgebroken voortand en is heel slank. Henry heeft een rond gezicht en zijn haar stuitert als hij loopt. Hudson heeft het kleinste hoofdje en een moedervlek op zijn voorhoofd. Zo houden we ze uit elkaar,” legt Jenny uit.