Connect with us

Algemeen

Man koopt appartement op cruiseschip omdat het goedkoper is dan thuis en hij de wereld rond kan reizen

Een man uit San Diego heeft misschien wel de ultieme manier gevonden om optimaal van het leven te genieten.

Austin Wells heeft het land verruild voor water door een appartement te kopen op een cruiseschip, en hij beweert dat het goedkoper is dan een traditioneel huis.

Met het geld dat hij bespaart, kan hij volgens eigen zeggen een betere levenskwaliteit genieten.

Van lekker eten en nog mooiere uitzichten tot op afstand werken en meer vrije tijd, deze man lijkt het allemaal te hebben.

Je volgende reisbestemming kiezen is zeker spannender dan beslissen welke smaak Walkers chips je bij je lunch kiest.

In gesprek met CNBC onthulde Wells dat hij $300.000 (ongeveer €238.000) heeft uitgegeven voor een 12-jarige huurovereenkomst voor een studio-appartement aan boord van de MV Narrative.

Het schip wordt momenteel nog gebouwd in Kroatië en zal naar verwachting pas in 2025 uitvaren.

Het enorme cruiseschip biedt maar liefst 500 privéruimtes en appartementen, waarbij de kamer van Wells 237 vierkante voet beslaat en is voorzien van een bureau, doucheruimte, pantry en opklapbed.

Mensen zoals Wells die fulltime aan boord wonen, krijgen niet alleen toegang tot een privé sportschool en boerenmarkt, maar ook tot medische diensten, 24-uurs roomservice en privékeukens.

Daarnaast beschikt het schip over 20 restaurants en bars, een school, bibliotheek, bank, bioscoop en zwembad.

De 28-jarige Wells deelde: “Het meest opwindende voor mij is dat ik mijn dagelijkse routine niet hoef te onderbreken om de wereld te zien.

“Mijn werktijden zullen verschuiven naar de avonden, nachten en vroege ochtenden, maar dat geeft me wel de kans om een stad te zien van de middag tot de namiddag.”

Hij voegde toe: “Dit is waarschijnlijk de eerste keer dat het zelfs mogelijk is om een standaard baan te hebben en te overwegen te werken en te wonen vanuit een drijvend appartementencomplex.”

Wells zei ook dat hij hoopt veel vrienden aan boord te maken, aangezien hij ‘de wereld rondreist met hen’.

Volgens The Sun kost een flat in San Diego ongeveer $2.500 (ongeveer €1.980) per maand, terwijl Wells’ kamer op de MV Narrative hem ongeveer $2.000 (ongeveer €1.587) per maand zal kosten.

Het medium merkt op dat Alister Punton en Shannon Lee, de bazen van het luxe residentiële scheepvaartmerk Storyline, MV Narrative bedachten omdat ze ‘betaalbaardere appartementen voor het leven op zee wilden aanbieden’.

Rond de 1.000 bewoners zullen MV Narrative hun thuis noemen wanneer het schip over een paar jaar uitvaart, en er zullen 11 verschillende soorten woningen aan boord zijn.