Connect with us

Algemeen

Grote ontdekking: Velen gebruiken de iPhone rekenmachine-app al jaren verkeerd

Mentale rekensommen zijn verleden tijd sinds smartphones met ingebouwde rekenmachines gemeengoed zijn geworden. Of je nu een rekening uitrekent, je maandelijkse uitgaven optelt of controleert of je die dure aankoop kunt veroorloven, we vertrouwen allemaal op deze handige app voor onze rekenkundige behoeften.

calculator iphone

Het blijkt echter dat velen van ons deze tool niet ten volle hebben benut en zich niet bewust waren van een reeks trucs die het rekenen veel eenvoudiger kunnen maken.

Het blijkt dat we niet al ons harde werk hoeven te wissen door op ‘C’ te klikken wanneer we per ongeluk een fout maken met de cijfers. Er is eigenlijk een veel efficiëntere manier om je fouten op te ruimen, iets wat de meeste Apple-gebruikers niet weten.

De rekenmachine-app op je iPhone stelt je in staat om afzonderlijke cijfers gemakkelijk te verwijderen, zodat je je optellingen niet hoeft te onderbreken door helemaal opnieuw te beginnen. Door eenvoudig naar links of rechts over het display te vegen, kun je het ongewenste cijfer verwijderen en verdergaan waar je was gebleven.

Zeg maar dag tegen het wissen van al je berekeningen vanwege één eenvoudige fout. Het is net zo makkelijk als één, twee, drie, zoals The Jackson Five zei.

Als je tijd wilt besparen bij het maken van je berekeningen, is er ook een truc voor. Je kunt je laatste resultaat kopiëren zonder zelfs de app te hoeven openen. Als je net een berekening hebt voltooid en naar een andere app bent overgestapt, kun je je laatste resultaat kopiëren zonder terug te gaan naar de rekenmachine.

Tik gewoon op de app, houd vast, en er verschijnt een icoon met de optie om je laatste cijfer te kopiëren.

Hoewel velen van ons denken dat de iPhone-rekenmachine een eenvoudig hulpmiddel is, heeft het eigenlijk tal van functies. Bijvoorbeeld, je kunt de app ook omzetten in een wetenschappelijke rekenmachine.

Om dit te doen, zorg er eerst voor dat je schermoriëntatie niet vergrendeld is, want je moet je telefoon in de lengte kantelen om de wetenschappelijke knoppen te onthullen.

Zodra je hebt gecontroleerd dat het niet vergrendeld is, draai je het op zijn kant om toegang te krijgen tot de wetenschappelijke rekenmachine – die logaritmische en trigonometrische functies biedt.

De wetenschappelijke rekenmachine heeft zelfs zijn eigen geheime functies, met meer functies die onthuld worden als je gewoon op de knop ‘2nd’ drukt.

En in een vrij eigenaardige functie, stelt de wetenschappelijke rekenmachine gebruikers ook in staat om willekeurige nummers te genereren – wat handig kan zijn in een spel bijvoorbeeld – door op de ‘Rand’-knop rechtsonder te drukken.

Als je moet schakelen tussen de standaardrekenmachine en de wetenschappelijke, kun je dat ook gemakkelijk doen, zonder enige van je berekeningen te verliezen.

De app behoudt alle berekeningen, zelfs als je naar de andere modus draait, zodat je geen vooruitgang verliest.