Connect with us

Algemeen

Mama ziet bolletje vacht bij hondenmandje, dan ziet ze twee oogjes piepen

We hebben allemaal wel eens een schrikeffect gehad als een object plotseling tot leven kwam. Dezelfde ervaring overkwam moeder Cheyenne Benzo, die thuis een grote verrassing kreeg.

Het bleek een fantastisch verhaal te zijn met een gelukkig einde. Cheyenne Benzo was thuis met haar dochtertje en hond Sheldon toen ze plotseling iets vreemds in huis ontdekte. Op de vloer, naast Sheldons hondenbed, lag een haarbal, wat haar niet meteen verbaasde.

“Sheldon is eigenlijk een vachttornado,” vertelde Benzo aan The Dodo. “Ik ben gewend aan pluizenbollen in huis,” voegde Cheyenne eraan toe. Maar er was iets anders aan deze specifieke pluizenbol. Hij leek compacter dan gewoonlijk, en hij bewoog!

Cheyenne beschrijft hoe ze eerst verrast was en vervolgens met een zaklamp op haar hurken ging zitten om het ding van naderbij te bekijken. Toen zag ze dat het ogen had.

Tot haar grote verbazing ontdekte ze dat wat ze eerst aanzag voor een gewone haarbal, eigenlijk een kleine, groene boomkikker was. Zijn zacht, kleverig lijf was zo ingekapseld in Sheldons afgeworpen vacht dat hij zelfs niet meer kon springen.

“Hij liet me wat pluisjes van hem af trekken voordat hij probeerde te springen, maar het arme ventje had het moeilijk,” zei Benzo. “Hij liet me hem oppakken en afspoelen met wat water. Hij was heel rustig en liet me hem schoonmaken zonder ook maar te bewegen.”

En daarmee was de voorheen pluizige kikker weer de oude. “Blij dat ik mijn dochter kon laten zien” Toen de kikker weer oké was, liet de moeder hem aan haar 8 maanden oude dochtertje zien. Samen namen ze hem mee naar een nabijgelegen beekje.

De kikker zat lange tijd in het gras onder een hibiscusstruik en genoot van de vrijheid. “Ik was echt blij dat ik mijn dochter kon laten zien hoe hem te helpen en te verzorgen,” zei Benzo. “Ze vond het leuk om naar buiten te gaan en hem vrij te laten. Dat moedig ik elke dag aan,” voegde Cheyenne eraan toe.

Ja, het voelt zeker goed als je een dier in nood helpt. Een kind kunnen laten zien hoe het voor de dieren en de natuur moet zorgen, is goud waard.