Connect with us

Algemeen

Mama eist dat rokende oma zich eerst moet douchen alvorens kleinkind vast te houden

De komst van een nieuwe baby brengt zoveel vreugde en verwachting met zich mee, maar kan ook zorgen veroorzaken, vooral als het gaat om de gezondheid van de baby.

Een moeder maakte zich zorgen dat haar baby zou worden blootgesteld aan derdehands rook vanwege het rookgedrag van haar schoonmoeder, die een zware rookster was.

Hoewel de schoonmoeder niet in de buurt van de baby rookte, was de jonge moeder bezorgd dat de rook in de kleding en haren van haar schoonmoeder zou blijven hangen en zo toch schadelijk zou kunnen zijn voor de gezondheid van de baby.

Derdehands rook, zoals beschreven door de Mayo Clinic, is de achtergebleven nicotine en andere chemicaliën die op oppervlakken binnenshuis worden achtergelaten en een potentieel gevaar vormen voor de gezondheid, vooral voor niet-rokers, waaronder kinderen.

Om er zeker van te zijn dat haar baby niet werd blootgesteld aan derdehands rook, vroeg de jonge moeder haar schoonmoeder om te douchen en schone kleren aan te trekken voordat ze haar pasgeboren kleinkind vasthield.

Hoewel ze zich bewust was van de mogelijke gevolgen voor de gevoelens van haar schoonmoeder, voelde de bezorgde moeder zich volledig gerechtvaardigd in haar verzoek.

In reactie op haar vraag, bevestigde Care and Feeding dat ze het recht had om te vragen wat ze wilde en dat de reactie van haar schoonmoeder haar zaak was, niet de hare. Het advies was om bij bezoek aan haar schoonouders wat minder streng te zijn, maar bij hen thuis kon ze deze grens handhaven om de gezondheid van haar baby te beschermen.