Connect with us

Algemeen

Jong kind belt 112 voor dringende hulp, volgt slim advies van moeder

Een jonge jongen nam het advies van zijn moeder om bij problemen 911 te bellen wel heel letterlijk op. Zijn daadkrachtige optreden om een wiskundig probleem op te lossen heeft hem veel lof opgeleverd.

De vierjarige Johnny leerde van zijn moeder om bij problemen 911 te bellen. Toen hij hulp nodig had met een wiskundevraagstuk, aarzelde hij niet om de hulpdiensten in te schakelen, tot verbazing van de operator.

Op een dag belde hij 911 en zei: “Ik heb hulp nodig met mijn wiskunde.”

De operator, die dacht dat hij hulp nodig had met zijn “mond”, vroeg waar hij woonde. Maar Johnny stond erop dat hij hulp nodig had met wiskunde.

Toen hij uitlegde dat hij moeite had met aftrekken, speelde de operator mee en vroeg hem zijn vraagstuk.

Johnny, nog maar vier jaar oud, kreeg al snel hulp van de operator bij zijn wiskundige vragen. Toen zijn moeder hem betrapte, legde hij uit dat “de politieagent me helpt met rekenen”.

De operator stelde Johnny’s moeder gerust en benadrukte dat 112 bedoeld is voor echte noodgevallen.

Reacties op het internet Internetgebruikers vinden de audio-opname van het gesprek hilarisch en noemen Johnny’s interpretatie van zijn moeders advies schattig.

Een gebruiker schreef: “‘Je zei dat ik iemand moest bellen als ik hulp nodig had’ ‘Ik bedoelde niet de politie’ … dat is de beste zin, een 4-jarige gebruikt logica tegen zijn moeder.”

112 ontvangt vaak ongewone oproepen, van onwillige kinderen tot UFO-meldingen.

 

Grappige Noodoproepen Reader’s Digest deelde een lijst met humoristische 112-telefoontjes. Zo belde een man in Jacksonville, Florida, 911 omdat zijn broodje geen speciale saus had. In het VK belde iemand in paniek over een ongeïdentificeerd object in de lucht, wat later de maan bleek te zijn.

Kinderen bellen ook vaak 911 voor persoonlijke ‘noodsituaties’, zoals een meisje dat haar opa verried voor valsspelen bij kaarten.

Deze luchtige verhalen zorgen ongetwijfeld voor een glimlach bij zowel de bellers als de operators.

Wat denk jij van dit schattige verhaal?