Connect with us

Algemeen

Werknemer toont inhoud van De Bijenkorf kerstpakket: ‘Wat een teleurstelling!

“Het is weer kersttijd, en zoals gebruikelijk krijgen veel werknemers kerstpakketten van hun werkgevers. Dit geldt ook voor medewerkers van De Bijenkorf, een gerenommeerd luxe warenhuis, die ook dit jaar weer pakketten ontvangen.

Maar net als bij veel andere bedrijven, is niet iedere werknemer blij met wat ze krijgen in hun kerstgeschenk.

Terwijl sommige bedrijven uitpakken met cadeaubonnen, cash bonussen of luxe geschenken, kiezen anderen voor meer bescheiden opties. De inhoud van een kerstpakket hangt vaak af van de financiële status van het bedrijf, zeker als de jaarresultaten tegenvallen.

De Bijenkorf, een grote naam in de retailsector, heeft recentelijk financiële moeilijkheden ondervonden, zoals gerapporteerd in de media.

Ondanks een omzet van 448 miljoen euro, rapporteerde het luxe warenhuis een verlies van maar liefst 45,4 miljoen euro. In zulke omstandigheden is het personeel vaak het eerst getroffen door bezuinigingen.

Een recente grootschalige staking onder de medewerkers van De Bijenkorf, die betere salarisverhogingen eisten, benadrukte dit probleem. Dit gebeurde terwijl aandeelhouders aanzienlijke dividenden ontvingen.

Dit jaar is het kerstpakket van De Bijenkorf een duidelijk teken van deze bezuinigingen. Er circuleert een video op sociale media waarin een medewerker haar kerstgeschenk toont.

Alle medewerkers ontvingen een kerstbal, die normaal als gratis promotieartikel wordt gegeven bij aankopen van 250 euro of meer. In de video toont Charlena haar ‘geschenk’: een gebroken kerstbal.

Na de opschudding die deze video veroorzaakte, reageerde De Bijenkorf snel. Alle werknemers krijgen een winkeltegoed van 50 euro als compensatie. Echter, dit tegoed kan alleen in hun eigen winkel besteed worden.