Connect with us

Algemeen

Jeroen verloor zijn lieve vriendin Kirsten door appende automobilist: ‘Een diep gat in ons leven – ze was echt een prachtmeid, zo liefdevol naar iedereen toe, ongekend verdriet’

Avatar foto

Geplaatst

op

Het Openbaar Ministerie (OM) start vanaf maandag met een nieuwe maatregel om het gebruik van mobiele telefoons achter het stuur tegen te gaan. De zogenoemde focusflitser wordt ingezet om bestuurders die niet ‘MONO’ rijden, oftewel afgeleid rijden, te beboeten. De komende tijd zullen er 50 van deze flitsers operationeel worden. Wie betrapt wordt op appen of bellen achter het stuur, kan een boete van €430 verwachten. Maar dat bedrag weegt niet op tegen de impact van een ongeluk door afleiding in het verkeer. Jeroen Verhoeven weet als geen ander hoe desastreus zo’n ongeluk kan zijn. In 2019 verloor hij zijn vriendin Kirsten door een automobilist die aan het appen was.

Een fatale seconde van onoplettendheid

Jeroen’s leven veranderde op een dag in 2019, toen zijn vriendin Kirsten slachtoffer werd van een vermijdbaar ongeluk. De automobilist die haar aanreed was continu met zijn telefoon bezig. Uit latere onderzoeken bleek dat hij in de laatste 34 seconden voor de crash zijn telefoon maar liefst 30 keer had aangeraakt.

Kirsten stond in de file op de A2 bij Beesd, vertelt Jeroen. “Het was een stop-en-go file, en hij zat al die tijd op zijn telefoon. Op een moment dacht hij dat het weer kon, gaf hij gas en reed hij met 122 kilometer per uur achterop Kirsten in, terwijl zij stilstond. Hij heeft geen moment geremd.”

De klap was verwoestend. Kirsten werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht, maar haar verwondingen waren te ernstig. Kort daarna overleed ze.

Onbeschrijfelijk verlies

Voor Jeroen en de familie van Kirsten is de klap onherstelbaar. “Je wereld staat volledig op zijn kop,” vertelt hij. “Het was zo’n lieve, spontane, vrolijke meid, die van de aardbodem is gerukt. Door dat stomme appen, waar we best iets aan kunnen doen, is haar leven weg. Maar ook een deel van mijn leven en dat van haar ouders.”

Het is vooral het feit dat het ongeluk voorkomen had kunnen worden, dat het extra pijnlijk maakt. “We weten allemaal dat het gevaarlijk is om je telefoon te gebruiken achter het stuur, en toch blijven mensen het doen. Hoeveel levens moeten er nog verwoest worden voordat iedereen dit serieus neemt?”

Focusflitsers: een stap in de goede richting, maar niet genoeg

Jeroen is blij dat er meer aandacht komt voor MONO rijden en dat het OM stappen onderneemt om afleiding in het verkeer te verminderen. Toch vraagt hij zich af of de focusflitsers voldoende zullen zijn om het probleem écht aan te pakken. “Ik ben een beetje bang dat het een druppel op een gloeiende plaat is,” zegt hij. “Veel mensen zullen alsnog manieren vinden om hun telefoon te blijven gebruiken in de auto.”

Volgens Jeroen is er meer nodig dan alleen handhaving door flitspalen. Hij pleit voor technologie die standaard wordt ingebouwd in auto’s, zodat het gebruik van een telefoon tijdens het rijden automatisch wordt geblokkeerd.

Technologische oplossingen bestaan al

Volgens Jeroen is het onbegrijpelijk dat er nog geen strengere maatregelen zijn getroffen om telefoongebruik in de auto onmogelijk te maken. “De technologie bestaat al. Je kunt instellen dat wanneer een auto harder rijdt dan een bepaalde snelheid, de telefoon automatisch blokkeert of alleen handsfree bellen toestaat.”

Hij benadrukt dat het tijd is om de vrijblijvendheid los te laten en dat er verplichtingen moeten komen. “We hebben ook een helmplicht en een gordelplicht ingevoerd toen bleek dat dit levens redde. Waarom zouden we dan geen verplichte telefoonblokkering in auto’s instellen?”

Minder vrijblijvendheid, meer actie

Jeroen is ervan overtuigd dat er structurele oplossingen moeten komen om dit probleem aan te pakken. Flitsers en boetes zijn goed, maar zolang het niet moeilijker wordt gemaakt om een telefoon te gebruiken in de auto, zal het probleem blijven bestaan. “Het moet iets zijn dat standaard in auto’s wordt ingebouwd. Alleen dan kunnen we écht het verschil maken en ongelukken zoals die van Kirsten voorkomen.”

Hij roept de politiek op om dit probleem serieus aan te pakken en de weg vrij te maken voor wetgeving die het gebruik van mobiele telefoons in de auto automatisch beperkt. “We kunnen niet langer wachten. Elke dag dat we niets doen, lopen er mensen het risico om net als Kirsten slachtoffer te worden van een ongeluk dat volledig te voorkomen was.”

Bewustwording en verantwoordelijkheid

Jeroen blijft zich inzetten om mensen bewust te maken van de gevaren van afleiding in het verkeer. Hij deelt zijn verhaal in de hoop dat bestuurders hun verantwoordelijkheid nemen en hun telefoon uit het zicht houden tijdens het rijden.

“Iedereen denkt: ‘dat overkomt mij niet’ of ‘ik kijk maar heel even’. Maar het kan in een fractie van een seconde misgaan. Het leven van Kirsten en dat van ons is voorgoed veranderd door die ene keuze van een andere bestuurder. Laat dat een waarschuwing zijn voor iedereen die nog steeds zijn telefoon gebruikt achter het stuur.”

Conclusie

De focusflitsers zijn een stap in de goede richting, maar volgens Jeroen is er veel meer nodig om ongelukken door afleiding écht te voorkomen. Hij pleit voor verplichte technologie die telefoongebruik tijdens het rijden onmogelijk maakt en roept de overheid op om strengere wetgeving in te voeren.

Ondertussen blijft hij zich inzetten om het verhaal van Kirsten te delen, in de hoop dat meer mensen zich bewust worden van de destructieve gevolgen van appen achter het stuur. Voor Jeroen, haar familie en vrienden blijft haar verlies een diep gat in hun leven, een wond die nooit volledig zal helen. Maar als haar verhaal ervoor zorgt dat anderen hun telefoon neerleggen en zich volledig focussen op de weg, dan heeft haar dood misschien alsnog levens kunnen redden.

 

 

Algemeen

Enorme ophef om mogelijk jurylid The Voice: ‘Dit kan echt niet!’

Avatar foto

Geplaatst

op

Na een lange periode van stilte rondom The Voice of Holland lijkt RTL 4 klaar te zijn om de talentenjacht opnieuw te lanceren. Het programma, dat na een reeks ernstige misbruikschandalen abrupt werd stopgezet, zou mogelijk een doorstart maken met een compleet vernieuwde jury. Volgens recente geruchten, verspreid door het Instagramkanaal RealityFBI, zijn er vier bekende namen geselecteerd als coaches. Eén naam in het bijzonder zorgt echter voor flinke ophef: Ronnie Flex.

Wie zijn de mogelijke nieuwe juryleden van The Voice?

Volgens RealityFBI zou RTL 4 de volgende artiesten hebben benaderd als nieuwe coaches voor het programma:

  • René Froger – De ervaren zanger, bekend van De Toppers en zijn succesvolle solocarrière.
  • Davina Michelle – Een van de grootste vrouwelijke popartiesten van Nederland, met een indrukwekkend muzikaal palmares.
  • Suzan & Freek – Het populaire zangduo dat garant staat voor talloze Nederlandstalige hits en een breed publiek aanspreekt.
  • Ronnie Flex – Rapper en producer, bekend van hits als Drank & Drugs en Energie.

Met deze juryleden lijkt RTL 4 een breed publiek te willen aanspreken, variërend van Nederlandstalige muziek tot pop en urban. Toch is vooral de mogelijke deelname van Ronnie Flex onderwerp van discussie.

Waarom is er ophef over Ronnie Flex?

Televisie-expert Tina Nijkamp, die bekendstaat om haar scherpe analyses over de mediawereld, uitte haar verbazing over de mogelijke benoeming van Ronnie Flex als coach. Ze stelde de vraag: “Is hij ook niet genoemd in de Ali B-zaak?”

Die vraag is niet zonder reden. Ronnie Flex werd in de nasleep van het schandaal rondom Ali B in verband gebracht met het beruchte schrijverskamp in Heiloo. Dit schrijverskamp, georganiseerd door Ali B, is het toneel geweest van meerdere beschuldigingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag.

Een van de vrouwen die Ali B heeft beschuldigd, gaf eerder aan dat ze ook seksuele contacten heeft gehad met Ronnie Flex. Hoewel hij zelf nooit officieel is aangeklaagd of als verdachte is aangemerkt, heeft hij destijds wel een verklaring afgelegd bij de politie. Wat hij precies heeft verklaard en in hoeverre hij betrokken was, blijft tot op heden onduidelijk.

Juist omdat The Voice of Holland destijds werd gecanceld vanwege grensoverschrijdend gedrag van juryleden en medewerkers, vinden veel mensen het onbegrijpelijk dat RTL nu een mogelijke coach selecteert die in diezelfde context is genoemd.

Kritiek op RTL 4 groeit: publiek reageert massaal

Op sociale media zijn de reacties op de mogelijke benoeming van Ronnie Flex overwegend negatief. Veel mensen vinden dat RTL voorzichtiger had moeten zijn in hun keuze voor juryleden, juist gezien de pijnlijke geschiedenis van het programma.

  • “Dit is echt niet te geloven. Hoe kun je na al die ellende rondom The Voice iemand als Ronnie Flex uitkiezen?”
  • “RTL lijkt helemaal niets te hebben geleerd van de fouten in het verleden.”
  • “Ze willen het imago van het programma redden, maar maken het met deze keuze alleen maar erger.”

Hoewel Ronnie Flex niet officieel in staat van beschuldiging is gesteld, blijft het feit dat hij betrokken is geweest bij een zaak die zo gevoelig ligt een punt van zorg. RTL lijkt hiermee bewust het risico te nemen dat de rel rondom The Voice opnieuw oplaait.

Wat betekent dit voor de terugkeer van The Voice?

Het besluit om The Voice of Holland terug te brengen is op zichzelf al omstreden. Sinds de onthullingen in het BOOS-programma van Tim Hofman ligt het programma onder een vergrootglas. Het vertrouwen van het publiek in zowel RTL als de productie is nog altijd broos.

Het idee achter de vernieuwde jury was om een frisse start te maken en afstand te nemen van de negatieve publiciteit uit het verleden. Maar als RTL daadwerkelijk Ronnie Flex aanstelt als coach, dreigt het programma opnieuw in een storm van kritiek terecht te komen.

De grote vraag is nu of RTL deze keuze zal doorzetten of dat ze onder druk van het publiek besluiten om een andere coach aan te stellen. RTL zelf heeft nog geen officiële bevestiging gegeven over de nieuwe juryleden, waardoor er nog ruimte is voor wijzigingen voordat de definitieve namen worden aangekondigd.

Moet RTL 4 Ronnie Flex schrappen?

De discussie rondom Ronnie Flex roept bredere vragen op over wanneer iemand wel of niet geschikt is om een prominente tv-rol te vervullen. Is het eerlijk om iemand uit te sluiten op basis van geruchten en associaties, terwijl er nooit een officiële aanklacht is geweest? Of is het juist noodzakelijk dat RTL extra voorzichtig is, gezien de geschiedenis van The Voice?

Voorlopig blijft het afwachten hoe RTL zal reageren op de groeiende kritiek. Eén ding is zeker: de terugkeer van The Voice of Holland zal niet zonder controverse verlopen.

Lees verder