Connect with us

Algemeen

Internationaal bekende acteur (75) plots overleden

Het Verenigd Koninkrijk is in rouw gedompeld door het onverwachte overlijden van de gevierde Britse acteur Tom Wilkinson, zoals bevestigd door zijn nabestaanden. De acteur, die 75 jaar oud was, laat een diepe indruk achter in de filmwereld.

Tom Wilkinson, wiens carrière meer dan 130 films omvatte, was een bekende naam in zowel de Britse als internationale filmindustrie. Hij speelde in talrijke bekende films, waaronder ‘Batman Begins’, ‘Shakespeare in Love’, ‘The Grand Budapest Hotel’, ‘Eternal Sunshine of the Spotless Mind’ en ‘Valkyrie’, naast Tom Cruise.

Wilkinson is misschien wel het meest bekend van zijn rol in ‘The Full Monty’ uit 1997, waar hij gestalte gaf aan één van de zes werkloze staalarbeiders die een onvergetelijke stripteaseact opvoerden. Deze rol leverde hem een BAFTA-onderscheiding op. Recentelijk was hij nog te zien in de televisieserie die als vervolg dient op deze iconische film.

In de loop van zijn indrukwekkende carrière werd Wilkinson twee keer genomineerd voor een Oscar. Zijn eerste nominatie was voor zijn rol in ‘The Bedroom’ en later voor zijn bijrol in ‘Michael Clayton’ in 2008. Zijn acteerprestaties in de miniserie ‘John Adams’ werden bekroond met zowel een Golden Globe als een Emmy Award.

De eerste berichten wijzen erop dat Wilkinson onverwacht is overleden in het bijzijn van zijn gezin. Deze berichtgeving is bevestigd door zowel zijn familie als door Amerikaanse media, waaronder TMZ en Nu.nl. In deze moeilijke tijden gaat ons medeleven uit naar zijn familie, vrienden en bewonderaars over de hele wereld.