Connect with us

Algemeen

Vrouw denkt dat ze tweeling verwacht, maar dokter trekt bleek weg tijdens scan

Toen Oksana Kobletskaya uit de Oekraïense stad Odessa ontdekte dat ze zwanger was, was ze buitengewoon gelukkig. De 36-jarige moeder, al ouder van een driejarige dochter, en haar echtgenoot Sergey keken uit naar de komst van een nieuw familielid.

Hoewel ze oorspronkelijk niet van plan waren om een groot gezin te stichten, waren ze overeengekomen dat twee kinderen perfect voor hen zouden zijn vanwege beperkte middelen.

Echter, zelfs in de vroege stadia van haar zwangerschap vermoedde Oksana al dat er meer dan één kind in haar buik zat, en ze kon niet negeren dat er iets bijzonders aan de hand was.

“Niemand in mijn familie is ooit zwanger geweest van een tweeling. Ik was er zeker van dat ik zoiets nooit zou meemaken,” vertelde Oksana aan de Duitse nieuwsbron Heftig. Wat begon als een vermoeden werd al snel overtroffen door een nog grotere verrassing.

Bij de echo zag Oksana de frons op het gezicht van de dokter, wat haar hart even deed stilstaan. “Toen hoorde ik hem iets mompelen in de trant van: ‘Tijd om een groot huis aan zee te kopen…’”

De dokter legde uit: “Ik kan vijf foetussen zien, misschien zes. Het is moeilijk in te schatten.” Het bleek dat Oksana inderdaad vijf baby’s verwachtte, een uiterst zeldzame gebeurtenis, waarvan slechts 1 op de 47.458.321 zwangerschappen resulteert in vijflingen.

Hoewel de dokter en het ziekenhuispersoneel opgewonden waren over dit nieuws, was het voor Oksana en Sergey niet allemaal rozengeur en maneschijn. “Het voelde bijna als een nachtmerrie, alsof ik op elk moment wakker zou worden,” herinnerde Oksana zich.

Voor het echtpaar betekende dit dat ze hun toekomstplannen drastisch moesten aanpassen, wat hen bezorgd maakte over de zorg voor zo veel kinderen. “In haar 30e week ging Oksana naar het ziekenhuis en bereidde zich voor op de bevalling. Toen ze de verloskamer bereikte, stonden er 8 dokters op haar te wachten.

“Ze behandelden me alsof ik van porselein was – ze waren uiterst voorzichtig,” zei Oksana. Oksana onderging een keizersnede en verwelkomde drie jongens en twee meisjes.

Hoewel de artsen zich voorbereidden op mogelijke complicaties vanwege de risico’s van een dergelijke zwangerschap, bevestigden zena afloop dat vijf gezonde en gelukkige baby’s ter wereld waren gebracht. De pasgeborenen, Daria, Alexandra, Denis, Vladislav en David, werden onmiddellijk beroemdheden.