Connect with us

Algemeen

Oma vraagt financiële bijdrage van kleinkinderen voor kerstdiner

In het Verenigd Koninkrijk, waar de kosten voor levensonderhoud net als hier fors toenemen, vinden sommigen creatieve manieren om met deze druk om te gaan. Een opmerkelijk voorbeeld is een Britse grootmoeder die haar familie al zes jaar een factuur stuurt voor het kerstdiner.

Caroline Duddridge, een 63-jarige vrouw uit Cardiff, heeft een strikte regel: wie niet voor 1 december betaalt, is niet welkom aan het kerstdiner. Dit beleid heeft binnen haar familie tot enige weerstand geleid, vooral bij gezinsleden met meerdere kinderen. Caroline is echter onvermurwbaar: “Dit leert de kinderen dat ze voor dingen in het leven moeten betalen.”

De prijsstructuur die Caroline hanteert is ook interessant. Zo betalen haar zonen elk 15 pond, terwijl haar dochters, die parttime werken en kinderen hebben, 10 pond betalen. De kleinkinderen dragen ook bij, met bedragen variërend van 2,50 tot 5 pond, afhankelijk van hun leeftijd.

Caroline benadrukt dat het niet betalen van de bijdrage betekent dat men thuis moet blijven. Ze is onverbiddelijk in haar regelgeving en zegt dat late betalingen niet worden getolereerd. Ondanks enige kritiek van familieleden over de financiële last, blijft Caroline bij haar standpunt dat deelname aan het familiediner een kwestie van betalen of thuisblijven is.