Connect with us

Algemeen

Frans Bauer was bang dat hij zijn vrouw zou verliezen: ‘Dat is het enige dat ik niet aankan’

Frans Bauer (49) heeft in zijn leven al veel verdriet en verlies meegemaakt, maar het moeilijkste dat hij heeft moeten doorstaan, is het herseninfarct dat zijn vrouw Mariska vorig jaar heeft gehad.

In het programma De Kist vertelde hij gisteravond openhartig over deze ingrijpende gebeurtenis.

In het programma, waarin presentator Kefah Allush met bekende Nederlanders praat over leven en dood, deelde Frans Bauer zijn diepste gevoelens.

Hij benadrukte dat hij geen tijd wil koppelen aan iemands overlijden, omdat hij vindt dat dit de herinneringen aan die persoon vertroebelt.

Voor Frans voelt het alsof zijn vader Chris nog steeds bij hem is, omdat hij geen specifieke tijdsduur aan zijn overlijden verbindt. Dit helpt hem om met het verdriet om te gaan.

Ondanks het verlies van geliefden in zijn leven, zoals zijn oom en tante die samen uit het leven stapten en het tragische ongeluk van het broertje van zijn vrouw Mariska, beschouwt Frans het herseninfarct van Mariska als het moeilijkste dat hij heeft meegemaakt.

Hij beschreef de angst en machteloosheid die hij voelde toen Mariska plotseling z!ek werd en snel verslechterde.

Frans en Mariska zijn al sinds hun zestiende samen, en het idee dat hij haar zou kunnen verliezen, was ondraaglijk voor hem.

Hij bekende emotioneel dat hij op dat moment dacht dat ze zou sterven, en dat dit zijn grootste angst was.

Frans voelde zich machteloos en realiseerde zich hoeveel hij van Mariska houdt. Het feit dat hij niets kon doen, maakte de situatie des te moeilijker.

Hoewel hij normaal gesproken niet bidt, begon hij sinds die dag te bidden voor Mariska’s herstel.

Gelukkig gaat het nu goed met haar, en Frans beschouwt het als een wonder dat ze zo ver is gekomen.

Als het gaat om zijn eigen nalatenschap, hoopt Frans dat zijn kinderen zullen denken dat hij een goede vader is geweest.

Voor hem is dit het belangrijkste, veel meer dan zijn carrièreprestaties. Hij wil herinnerd worden als een liefhebbende vader die er altijd voor zijn kinderen was.

Het openhartige gesprek van Frans Bauer in De Kist raakte veel mensen, omdat het laat zien hoeveel liefde en waardering hij koestert voor zijn familie en geliefden.

Het herinnert ons eraan dat het leven kostbaar is en dat we moeten koesteren wat we hebben, vooral de mensen van wie we houden.