Connect with us

Algemeen

10-jarige fluistert tegen kassière: ‘Doe alsof je mijn mama bent’

Wat betreft criminaliteit is het niet meer dan normaal dat we ons zorgen maken over het welzijn van onze kinderen. Deze jonge jongen, Sammy Green, uit Pottstown, Pennsylvania (VS), bleek gelukkig goed voorbereid en nam een beslissing die zijn leven mogelijk heeft gered…

Vreemde vrouw

Op een gewone dag liep de 10-jarige Sammy zijn gebruikelijke route van school naar huis toen hij iets ongewoons opmerkte. Een vrouw leek hem te volgen, zo vertelde zijn vader, Sam Green, aan de media. “Ze begon met hem mee te lopen en vroeg hem waar zijn familie was, waar zijn vader was.”

Sammy herkende de vrouw niet en voelde zich ongemakkelijk. Toch bleef de vrouw volhouden dat ze zijn familie kende en dat hij met haar mee moest gaan. “Ze zei dat ze me waarschijnlijk kende en naar Wawa ging, en dat hij met haar mee kon gaan en alles kon krijgen wat hij wilde,” herinnert Sammy zich.

Snel reageren

De 10-jarige voelde dat er iets niet klopte en begon na te denken over wat hij kon doen. Plotseling zag hij een vertrouwde winkel en besloot hij zijn kans te wagen door naar binnen te gaan voor hulp.

Hij betrad de winkel Dani Bee Funky en rende naar de kassamedewerker, wetende dat dit zijn enige kans was om hulp te krijgen. Sammy ging naar de kassière en fluisterde snel iets in haar oor, wat haar onmiddellijk in actie bracht.

Sammy’s vader vertelde dat zijn zoon tegen de kassamedewerker zei: “Hij zei, ‘Doe alsof je mijn moeder bent; deze dame volgt mij.'”

Een bewakingsvideo van het hele incident liet zien dat zodra de kassamedewerker Sammy hoorde, ze onmiddellijk opstond om tussen hem en de vrouw in te gaan staan. De vrouw was inmiddels de winkel binnengekomen en stond voor de deur.

De kassamedewerker benaderde de winkeldeur, sloot deze, liet de vrouw buiten en deed vervolgens de deur op slot. Dani Small, de eigenaar van de winkel, sprak over het incident en prees haar medewerker voor het helpen van de kleine jongen en voor haar snelle acties. Small zei: “Ik ben erg trots op haar. Hannah is een 17-jarige jongedame. Ze deed alles correct.”

Hoewel het ongetwijfeld geen gemakkelijke situatie was voor de 17-jarige werknemer, greep ze de kans aan en zorgde ervoor dat de kleine jongen veilig was!

De vrouw die probeerde de kleine Sammy weg te lokken, is door de autoriteiten gearresteerd en doorverwezen naar geestelijke gezondheidszorg. We willen de jonge vrouw prijzen die deze kleine jongen hielp ontsnappen aan het gevaar. Wat een geweldige manier om iemand in nood te helpen.