Connect with us

Algemeen

Een 47-jarige, die op haar 12e verslaafd raakte aan drugs en 17 misdrijf veroordelingen op haar naam had staan, heeft na succesvol afkicken de universiteit behaald

We ervaren allemaal uitdagingen in het leven, sommige ernstiger dan andere. Wat vaak het meest telt, is de moed en vastberadenheid waarmee we deze uitdagingen aangaan en het besef dat het nooit te laat is om een verandering te maken.

Ginny Burton is een levend voorbeeld van dit principe, zoals onlangs te lezen was in een artikel van Local12 News. Haar verhaal is zowel ontroerend als inspirerend.

Eric Johnson van Local12 kwam Ginny voor het eerst tegen tijdens een onderzoek naar de daklozenepidemie in Seattle. Hij ontmoette haar in het Lazarus Day Center, gerund door Catholic Community Services. Ginny, toen werkzaam bij het centrum, maakte een vermoeide, maar vastberaden indruk.

Ginny’s leven was allesbehalve gemakkelijk. Haar moeder was drugsverslaafde en dealer, haar vader zat in de gevangenis vanaf haar vierde. Ginny begon op zesjarige leeftijd met marihuana, op twaalfjarige leeftijd met meth en op veertienjarige leeftijd met crack. Haar leven werd gekenmerkt door misbruik, een gewelddadig huwelijk en een heroïneverslaving op 23-jarige leeftijd. Ze had 17 misdrijf veroordelingen op haar naam staan en beschreef zichzelf als iemand die angst inboezemde.

Haar leven op straat was hard en uitzichtloos. Maar Ginny’s verhaal nam een wending. Na meerdere pogingen tot afkicken en een laatste arrestatie in 2012, werd ze opgenomen in een drugsrehabilitatieprogramma. Ze bleef clean en nam het initiatief om haar leven te verbeteren.

Ginny werkte zeven jaar in maatschappelijk werk en besloot vervolgens terug te keren naar school. Ze ontving een beurs aan de Universiteit van Washington en studeerde af in politieke wetenschappen. Onlangs plaatste ze twee foto’s online: een oude mugshot en een foto van haar afstuderen, om haar transformatie te illustreren.

Ginny ziet haar verhaal als een middel om anderen te inspireren en te helpen. Ze blijft hoop creëren en is een bewijs dat verandering altijd mogelijk is.

Dit verhaal van dieptepunten en ultieme verlossing is een bron van inspiratie. Ginny bewijst dat met moed en vastberadenheid, elk obstakel overwonnen kan worden.

Deel dit verhaal om Ginny’s reis van transformatie te vieren en volg ons op Instagram voor meer inspirerende verhalen, foto’s en video’s.