Connect with us

Algemeen

Edwin Wagensveld scheurt heilig islamitisch boek op straat en in de rechtszaal

De leider van Pegida, Edwin Wagensveld, heeft zojuist in de rechtszaal in Den Haag het heilige boek voor moslims verscheurd.

Boekvernietiging
Nadat hij het heilige boek verscheurde, verliet hij vervolgens zijn eigen rechtszaak, omdat hij twijfels had over de onpartijdigheid van het 0penbaar Min*sterie, meldt het Algemeen Dagblad.

Wagensveld, die eerder al een koran had verscheurd, stond terecht voor het beled!gen van moslims en werd geconfronteerd met een voorgestelde b0ete van 700 euro van het OM.

Beled!ging
Wagensveld staat bekend als een uitgesproken tegenstander van de islam en heeft de afgelopen maanden meerdere keren korans verscheurd en sommige zelfs verbr*nd.

Het is in Nederland toegestaan om religieuze geschriften te vernietigen, maar het 0M beschouwde zijn uitspraken over aanhangers van de religie als te ver gaand.

Publiek platform
De leider van Pegida gebruikte zijn rechtszaak als een publiek platform, zowel binnen als buiten de rechtszaal scheurde hij pagina’s uit een koran.

Hij noemde het heilige boek een ‘fascistisch boek’ en zijn rechtszaak een poppenkast. Vervolgens schreeuwde hij ‘f*ck the islam’ en verliet de zaal, tot verbazing van velen.

Protesten
Wagensveld heeft met zijn acties wereldwijde protesten uitgelokt. Op 22 januari van dit jaar vernielde hij een koran bij de Tweede Kamer.

Het incident werd gefilmd en leidde tot verontwaardiging en woede vanuit de hele wereld. In Turkije moest het Nederlandse consulaat zelfs worden gesloten uit angst voor onrust.

In Libanon en Afghanistan werden Nederlandse vlaggen verbr*nd als reactie.

Koran aan hondenriem
Wagensveld, die in Duitsland woont, had vandaag een koran aan een hondenriem vastgemaakt.

Via een megafoon uitte hij zijn minachting voor het 0M.

Hij pakte een tweede koran en begon ook daar pagina’s uit te scheuren, vastberaden om door te gaan met zijn protestacties.

Bij de actie waren slechts enkele agenten aanwezig, en verder niemand anders.