Connect with us

Algemeen

Echtpaar verwacht eeneiige tweeling – verstijft als dokter zegt “Het spijt me”

Iedereen die ooit in verwachting is geweest, weet hoe opwindend het is. Vooral als je in één keer twee baby’s verwacht, wordt de opwinding nog intenser.

Matt en Jodi Parry ervaarden deze emoties in overvloed toen ze ontdekten dat Jodi zwanger was van een tweeling. Het stel had al een zoon en keek uit naar de komst van twee nieuwe leden in hun gezin.

Hun vreugde en hoop werden echter overschaduwd door angst toen hun arts hen naar zijn kantoor riep en drie aangrijpende woorden uitsprak: “Het spijt me.”

De ouders, Matt en Jodi Parry, werden verrast toen de dokter hen vertelde dat hun tweeling, Abigail en Isobel, die te vroeg geboren waren, het Syndroom van Down hadden. De manier waarop de dokter het nieuws bracht, was echter niet erg professioneel. Jodi beschrijft het als een “levenslange straf.”

“Op die dag voelde ik me geen moeder,” zei ze. “Ik voelde me in de war en eenzaam.”

Matt en Jodi kregen te horen dat de kans op de geboorte van een tweeling met het Syndroom van Down één op de miljoen is. Helaas ontvingen ze weinig hulp of advies over hoe ze voor baby’s met het Syndroom van Down moesten zorgen.

Niemand legde uit dat hun gezin van vijf gelukkig kon zijn en een normaal leven kon leiden, net als elk ander gezin.

In het begin waren Jodi en Matt erg bang. Ze wisten niet of hun meisjes ooit zouden kunnen lopen, praten of naar school zouden kunnen gaan. De familie zocht zelf zoveel mogelijk informatie. Terwijl buitenstaanders medelijden met het gezin hadden, werden Abigail en Isobel overladen met liefde door de mensen die hen goed kenden.

“Tot op de dag van vandaag weet ik niet waarom hij spijt had. Als ik hem ooit weer zie, zal ik hem Abigail en Isobel laten zien en hem vragen waarom hij spijt had,” zegt Jodi. “Ik zou Abigail en Isobel voor niets in de wereld willen ruilen.”

Vandaag, vijf jaar later, hebben de meisjes bewezen dat de dokter het bij het verkeerde eind had, evenals alle vooroordelen in hun omgeving. Elke persoon, ongeacht hun beperking, verdient een kans in het leven, en Abigail en Isobel zijn daar levende voorbeelden van.

Bekijk deze inspirerende familie in de onderstaande video:

Jarenlang hebben mensen over de hele wereld geprobeerd anderen onzichtbaar te maken, ze te verbergen en te negeren vanwege hun beperkingen. Maar mensen met het Syndroom van Down verdienen dezelfde kansen als anderen. Like en deel als je het daarmee eens bent!