Connect with us

Algemeen

65-jarige Shane MacGowan van The Pogues overlijdt – moge hij rusten in vrede

Shane MacGowan, de frontman van de Ierse folk/punkband The Pogues, is donderdagochtend overleden, zoals bevestigd door zijn familie.

De zanger van “Fairytale of New York” bracht een groot deel van dit jaar door in het ziekenhuis, waar zijn gezondheidstoestand steeds verder achteruitging volgens updates van zijn naasten.

Volgens de berichten is MacGowan om 3 uur ’s nachts overleden, omringd door zijn vrouw en familie. Hij bereikte de leeftijd van 65 jaar.

Victoria Mary Clarke, de vrouw van MacGowan, deelde haar verdriet op Instagram: “Ik weet niet hoe ik dit moet zeggen, dus ik zal het gewoon zeggen. Er zijn geen woorden om het verlies te beschrijven dat ik voel en het verlangen naar nog één van zijn glimlachjes die mijn wereld verlichtten.” Ze beschreef MacGowan ook als de “liefde van mijn leven, de mooiste ziel en prachtige engel.”

De precieze doodsoorzaak van MacGowan, die bekend stond om zijn excessieve drank- en drugsgebruik, is nog niet vastgesteld.

Tijdens Kerstmis 2022 werd de zanger opgenomen in het ziekenhuis, waar hij werd behandeld voor encefalitis, een zeldzame en levensbedreigende ontsteking van de hersenen. MacGowan, die sinds 2015 in een rolstoel zat, was eerder deze maand in het ziekenhuis opgenomen voor een onbekende aandoening en werd pas vorige week ontslagen.

Moge Shane rusten in vrede.