Connect with us

Algemeen

Doodsbange hond staat op punt om afgemaakt te worden, dan wordt ze gered

Het is een droevige realiteit dat veel honden in opvangcentra lijden aan ondervoeding en ernstig ondergewicht. Het raakt me diep om dieren te zien worstelen totdat ze bijna te zwak zijn om te staan.

Ondanks hun verwaarlozing blijven sommige honden liefdevol en vertrouwend tegenover mensen, terwijl anderen zich angstig terugtrekken wanneer een redder nadert. Wat deze dieren hebben moeten doorstaan, is soms onvoorstelbaar.

 

Persoonlijk kan ik me niet voorstellen dat ik ooit een dier kwaad zou willen doen. Bovendien begrijp ik eenvoudigweg niet waarom iemand plezier zou halen uit zulke wreedheden…

 

Toch geloof ik dat honden een soort zesde zintuig hebben om te kunnen beoordelen welke mensen goed zijn en welke niet.

 

Voor wie met dieren werkt, is het cruciaal om een verwaarloosd dier de ruimte te geven om de eerste stap te zetten. Hoewel het verleidelijk is om een hond te willen aaien en mee te spelen als een teken van goede bedoelingen, is dit niet altijd de beste benadering.

 

Sommige mensen kunnen zich simpelweg niet voorstellen dat een mishandelde hond zich door een vreemde zou kunnen laten benaderen.

 

Edie, een verlaten hond van gemengd ras, stond op het punt om binnen enkele uren geëuthanaseerd te worden. Ze was doodsbang voor mensen, en het was lang geleden dat iemand zich om haar had bekommerd. Haar vacht was een warboel en ze leed aan ernstige ondervoeding.

 

Het vergde een ware dierenvriend om Edie een tweede kans te geven. Het eerste deel van de video is moeilijk om naar te kijken. Edie is zo bang dat ze nauwelijks weet hoe ze moet reageren. Haar hele lichaam trilt terwijl ze blaft om de man die ze als een bedreiging ziet af te weren.

 

Uiteindelijk slaagt de man erin om Edie te benaderen en te voorkomen dat ze wegrent. Hij kan nu langzaam toenadering zoeken. Het duurt niet lang voordat er een band van vertrouwen ontstaat. Edie begint te begrijpen dat hij er niet is om haar kwaad te doen, maar om haar te helpen. Je kunt bijna het moment zien waarop ze beseft dat ze niet zal worden geëuthanaseerd.

Bekijk de video hieronder om Edie’s reactie te zien wanneer ze begrijpt dat ze gered is: