Connect with us

Algemeen

Dikste man ter wereld gooit roer om en verliest 330 kg – nu is hij onherkenbaar

Te midden van de vele uitdagingen in de wereld voelt het verfrissend om eindelijk een positief en inspirerend verhaal te horen. Daarom vervulde het mij met vreugde toen ik het indrukwekkende verhaal van Juan Pero Franco ontdekte, eens bekend als de zwaarste man ter wereld, die zijn leven in slechts drie jaar volledig heeft omgekeerd.

Volgens berichten woog de 35-jarige man ooit een ongelooflijke 600 kg. Nu, na een verbazingwekkende transformatie, is hij zo’n 330 kg lichter en in staat om voor het eerst in bijna tien jaar zelfstandig te lopen.

Ooit bedlegerig als gevolg van zijn immense gewicht, kon Juan eenvoudige taken niet uitvoeren. Vandaag, met 330 kg minder, kan hij met behulp van een kruk weer lopen.

Na bijna een decennium in bed te hebben doorgebracht vanwege de complicaties na een auto-ongeluk, werd Juan in 2017 opgenomen in het Guinness World Records-boek. Deze mijlpaal inspireerde Juan om zijn leven drastisch te veranderen.

Na intensieve operaties verloor Juan maar liefst 60% van zijn lichaamsgewicht, waardoor hij eindelijk zijn diabetes, hoge bloeddruk en longschade kon beheersen.

De chirurg, Jose Antonio Castaneda, die zijn leven redde, verdient Juan’s diepe dankbaarheid. Juan beschrijft zijn hernieuwde mogelijkheden als fantastisch: “Mijn armen optillen, elke dag opstaan, een glas water drinken, naar de badkamer gaan, mezelf fatsoenlijk wassen zonder handdoeken te gebruiken als douche. Water is leven, alles is leven. Het voelt ontzettend goed.

Het is fantastisch om te zien dat ik opnieuw kan bewegen en voor mezelf kan zorgen,” vertelt Juan aan Telemundo. De afgelopen week kon Juan voor het eerst in tien jaar een douche nemen. Binnenkort zal hij nog een operatie ondergaan om overtollige huid te verwijderen, waardoor zijn gewicht verder zal verminderen. Laten we applaudisseren voor deze buitengewone man!

Hoewel hij op weg was naar het graf, slaagde hij erin zijn leven drastisch te transformeren! Deel dit inspirerende verhaal op Facebook als je hem het allerbeste wenst voor de toekomst!