Connect with us

Algemeen

Dame met zeldzame huidaandoening overwint alle obstakels en vindt de ware liefde

Dankzij de opkomst van sociale media worden we overspoeld met beelden van ogenschijnlijk perfecte mensen, en het lijkt alsof de wereld steeds oppervlakkiger wordt in het beoordelen van mensen.

Voor degenen onder ons die niet passen in het stereotype van de “perfecte” vorm, kan de wereld buitengewoon wreed lijken, met vreemden die zich geroepen voelen om anderen te bekritiseren op basis van hun uiterlijk op sociale media.

Karine de Souza kent dit als geen ander. De Braziliaanse heeft haar hele leven haar huid bedekt met SPF100-zonnefilters, zelfs als ze binnenshuis is, vanwege haar zeldzame huidaandoening.

De 33-jarige kreeg de diagnose Xeroderma Pigmentosum toen ze drie jaar oud was, wat betekent dat ze een hoog risico heeft op huidkanker. Haar “een op een miljoen” aandoening, die ongeneeslijk is, maakt haar zeer gevoelig voor UV-stralen, omdat haar huid niet in staat is de schade van de zon te herstellen.

Slechts enkele minuten in de zon kunnen voor haar resulteren in een ondraaglijke zonnebrand. Gedurende haar opgroeiperiode werd ze vaak van de buitenwereld afgesloten vanwege het gevaar om te veel tijd buitenshuis door te brengen.

“Als ik mezelf blootstel aan de zon gebeurt het niet op het moment zelf, ik voel niets. Maar later verschijnen de letsels en moeten ze worden verwijderd vanwege kanker,” zegt ze.

Karine heeft 130 chirurgische ingrepen moeten ondergaan om door de zon veroorzaakte letsels te verwijderen, waaronder het wegnemen van haar onderlip en een deel van haar neus. Helaas is het niet alleen een fysieke strijd die ze moet voeren. Karine wordt vaak nagestaard op straat en is het slachtoffer van verbaal geweld, zowel binnen haar gemeenschap als online.

Optimistisch

Maar ondanks haar lijden blijft ze vrolijk en gelukkig en heeft ze zelfs de liefde gevonden. Ze ontmoette haar man Edmilson via sociale media. Hij werd verliefd op “haar verhaal en haar kracht”. Edmilson heeft altijd aan Karines zijde gestaan en wist dat hij de rest van zijn leven met haar wilde doorbrengen.

Hij accepteerde ook de drie kinderen van Karine uit haar vorige relatie, wat voor haar van onschatbare waarde was. “Hij kwam en liet me zien dat ik een waar liefdesverhaal kon beleven,” zegt ze.

Online negatieve berichten

Maar nadat ze foto’s van hen samen online had gezet, werd Karine opnieuw blootgesteld aan een heleboel beledigende opmerkingen. “We hebben veel beledigende opmerkingen gelezen waarin ik een monster, misvormd, een zombie werd genoemd,” aldus Karine volgens de Daily Mail.

Andere commentaren suggereerden dat hun relatie niet echt was en dat Karine een “sugar mommy” was, en dat ze heel rijk moest zijn. “Omdat hij jong en knap is, trok dat de aandacht van mensen. Ze geloofden niet dat hij met mij samen was omdat hij me echt leuk vond,” zei Karine.

Een fotograaf die het koppel fotografeerde na hun verloving plaatste een selectie van de beelden online en schreef: “In een wereld waar uiterlijk er meer toe doet dan gevoelens, hebben zij elkaar niet bij toeval ontmoet, maar door een samenkomst van zielen, een ontmoeting van aanvaarding en karakter en liefde ontstond toen hun zielen elkaar ontmoetten. Vandaag zijn jullie de inspiratie voor zoveel mensen die niet in zichzelf, in het leven en vooral in de liefde geloven.

“WEES DANKBAAR elke dag omdat je bent wie je bent. STOP met klagen omdat je bent zoals je bent. OMHELS HET LEVEN, en accepteer jezelf. Dank je omdat ik zoveel van jullie heb kunnen leren. Jullie zijn GEWELDIG. Jullie zijn de hoop die zoveel mensen ontbreekt. Bedankt voor de dikke knuffel, en voor de prachtige dag die we samen hebben beleefd. Ik draag jullie glimlach voor altijd bij me.”

Zijn oprechte woorden en de prachtige beelden die hij van Karine en Edmilson vastlegde, gingen viraal en duizenden mensen gaven commentaar en feliciteerden het koppel. Karine wil dat anderen beseffen hoe belangrijk het is om positief te zijn. “Wees gelukkig, lach, want het leven gebeurt maar één keer,” zei ze.

In 2023 verwelkomden Karine en Edmilson hun dochtertje en ze konden niet gelukkiger zijn! Ze keken al lang uit naar hun baby Zaia – Karine en haar man probeerden al sinds 2020 een baby te krijgen.