Connect with us

Algemeen

Celine Dion is controle over spieren compleet kwijt: ‘Breekt mijn hart’

Er is een opmerkelijke verslechtering opgetreden in de gezondheidstoestand van de bekende zangeres Celine Dion, aangezien ze in snel tempo achteruit gaat.

In een interview met de Franse nieuwswebsite 7 Jours heeft haar zus Claudette onthuld dat Celine moeite heeft om haar spieren onder controle te houden.

Celine Dion worstelt met het stiff-personsyndroom, een zeldzame en ongeneeslijke neurologische aandoening die spierspasmen veroorzaakt.

Ongeveer een jaar geleden deelde Celine via een emotionele video op Instagram de diagnose, waarbij ze aankondigde dat alle geplande optredens geannuleerd werden, aangezien de aandoening ook haar stembanden beïnvloedt.

Voor Celine en haar familie staat haar carrière momenteel op de achtergrond, met de primaire focus op haar gezondheid. Claudette deelt haar bezorgdheid over de ernst van de situatie, zeggende: “De stembanden zijn spieren, maar… het hart is ook een spier. Dat is wat mij bezighoudt.”

 

Celine ervaart ernstige pijn als gevolg van haar ziekte en lijkt onvoldoende verlichting te vinden door de medicatie die ze ontvangt.

Om te helpen bij de zorg is Celine Dion’s zus Linda bij haar ingetrokken, samen met artsen gespecialiseerd in het stiff-personsyndroom.

De laatste keer dat Celine Dion in het openbaar werd gezien, was op 30 oktober, toen ze samen met haar zoon René-Charles en de tweeling Nelson en Eddy een hockeywedstrijd bijwoonde tussen de Montreal Canadiens en de Vegas Golden Knights.