Connect with us

Algemeen

Man worstelt met kangoeroe om zijn verdrinkende hond te redden

In een ongelooflijk voorbeeld van dierenliefde en moed, heeft Mick Moloney uit Mildura, Australië, recentelijk bewezen hoe ver sommige eigenaren zullen gaan om hun huisdieren te beschermen. Het recente voorval, waarbij Moloney zijn hond redde van een krachtige kangoeroe, heeft online veel aandacht getrokken.

Tijdens een wandeling langs de rivier realiseerde Moloney zich dat zijn hond, Hitchy, verdwenen was.

Tot zijn schrik vond hij Hitchy in de rivier, vastgehouden door een grote kangoeroe. Kangoeroes, hoewel doorgaans vreedzaam, kunnen agressief worden als ze zich bedreigd voelen, zelfs tot het punt van het verdrinken van andere dieren.

Graeme Coulson, kangoeroe-ecoloog aan de Universiteit van Melbourne, bevestigt dit gedrag, waarbij kangoeroes naar het water vluchten bij bedreiging en mogelijk honden kunnen verdrinken als verdediging.

Moloney, die de ernst van de situatie inzag, probeerde eerst de kangoeroe af te schrikken. Toen dit niet werkte, moest hij de kangoeroe fysiek confronteren om zijn hond te bevrijden.

De confrontatie, vastgelegd in een virale video, toont Moloney die zijn hond redt, terwijl de kangoeroe krachtig terugvecht. Ondanks de strijd en enkele lichte verwondingen, slaagde Moloney erin om Hitchy te redden en veilig te ontsnappen.

@sbsnews_au Watch the viral moment an Aussie man jumped into an outback river to save his dog from a wild kangaroo. The video, captioned “martial arts are for everyone, even kangaroos”, has been viewed over 33 million times. #news #australia #kangaroo ♬ original sound – SBS News

Dit incident benadrukt zowel de onverwachte gevaren van wilde dieren als de diepe band tussen huisdieren en hun eigenaren. Moloney, ongedeerd maar met een nieuw besef van de kracht van kangoeroes, blijft vastbesloten om zijn geliefde wandelroutes te blijven verkennen.