Connect with us

Algemeen

Abbie ziet op tegen Kerstmis: ”Ik kan mijn kinderen geen cadeautjes geven

Abbie, een 30-jarige moeder werkzaam in een callcenter, deelt in een emotionele video haar financiële strijd. Onlangs moest ze een supermarkt verlaten zonder boodschappen te kunnen kopen wegens geldgebrek.

Na het betalen van haar rekeningen blijft er slechts 600 pond per maand over, onvoldoende voor haar behoeften. In Wolverhampton, waar ze woont, voelt ze de financiële druk, vooral tijdens Kerstmis. Dit jaar kan ze slechts 100 pond per kind uitgeven aan kerstcadeaus, in tegenstelling tot de gebruikelijke 300 pond.

Abbie uit haar frustratie over de ongelijkheid in inkomsten en privileges, vooral gericht op de premier. Ze bekritiseert de voordelen die regeringsfunctionarissen ontvangen, terwijl gewone belastingbetalers zoals zijzelf worstelen om rond te komen.

Momenteel is Abbie ziek thuis en vermoedt ze dat ze aan bloedarmoede lijdt. Ze kan zich echter geen doktersbezoek of medicijnen veroorloven. Dit benadrukt haar financiële nood, waardoor zelfs essentiële gezondheidszorg buiten bereik blijft.

Abbie erkent dat ze het beter heeft dan sommigen, maar benadrukt dat veel mensen financiële moeilijkheden ervaren. Ze probeert rond te komen met een inkomen dat nauwelijks voldoende is voor basisbehoeften en kan zich zelden kleine luxe veroorloven.

@babii93x♬ original sound – Abbie

Ze merkt op dat vrijwel niemand in haar omgeving financieel comfortabel is. Met hoge woonkosten en uitgaven voor kinderopvang en activiteiten, lukt het Abbie nauwelijks om haar kinderen meer te bieden dan het noodzakelijke.