Algemeen
Angela de Jong onthult schokkende geheimen over Winter Vol Liefde-duo Monique en Mike!
Het nieuwe seizoen van Winter Vol Liefde is begonnen en zoals altijd brengt het programma een bonte verzameling deelnemers en situaties met zich mee. Dit jaar staan vooral Mike en zijn moeder Monique in de schijnwerpers. Waar het lijkt alsof Mike op zoek is naar de liefde van zijn leven, vragen veel kijkers zich af of Monique niet degene is die eigenlijk de touwtjes in handen heeft. Met de komst van Denise lijkt er een potentiële match te zijn, maar hoe serieus is dit allemaal? En is Mike eigenlijk wel echt op zoek naar een relatie?
Mike, een 33-jarige vrijgezel, is naar eigen zeggen op zoek naar een vriendin. Maar het lijkt erop dat zijn moeder Monique een aanzienlijke invloed heeft op zijn zoektocht. Monique is niet bang om haar mening te geven over de vrouwen die haar zoon proberen te veroveren. Denise, een spontane en charmante blondine, heeft de goedkeuring van Monique weten te krijgen. Maar is Denise echt Mikes droomvrouw, of is ze vooral de perfecte schoondochter in de ogen van Monique?
Veel kijkers en tv-critici hebben de indruk dat Mike meer een toeschouwer is in zijn eigen liefdesavontuur. Hij lijkt braaf de aanwijzingen van zijn moeder op te volgen, zonder zelf echt het voortouw te nemen.
Angela de Jong deelt haar twijfels
Tv-recensente Angela de Jong heeft zich uitgesproken over de opvallende dynamiek tussen Mike en Monique. In een aflevering van Renze gaf Angela haar kijk op het programma:
“Ik geloof er geen sikkepit van dat het allemaal echt is. Het voelt alsof er veel in scène is gezet. Dat moment met die sneeuwscooter en die romantische setting op de berg… Het was hilarisch en ongemakkelijk tegelijk. Heerlijk leedvermaak!”
Angela is niet de enige die twijfelt aan de authenticiteit van het programma. Veel kijkers speculeren dat Denise, de mogelijke liefde van Mike, misschien een ingehuurde actrice is. Hoewel Angela dat niet direct suggereert, benadrukt ze wel dat de hele situatie geregisseerd aanvoelt.
Jan Slagter: “Arme Mike”
Jan Slagter, de baas van Omroep MAX, heeft zich ook uitgelaten over de situatie. Hij deelt Angela’s verbazing over de relatie tussen Mike en Monique:
“Ik heb een paar afleveringen gezien en het lijkt alsof Mike volledig onder de duim zit van zijn moeder. Hij doet alles wat zij zegt. Hij is 33! Op die leeftijd mag je toch wel een keer de navelstreng doorknippen?”
Angela voegde daar een scherpe opmerking aan toe: “Misschien heeft hij die navelstreng nooit doorgeknipt omdat hij nog steeds borstvoeding krijgt!” Hoewel dit met een knipoog was bedoeld, raakte het bij veel kijkers een gevoelige snaar. De afhankelijkheid van Mike ten opzichte van zijn moeder roept vragen op over zijn zelfstandigheid.
Wil Mike wel een vrouw?
In haar eigen podcast speculeert Angela verder over de vraag of Mike echt op zoek is naar een relatie. Volgens haar lijkt zijn deelname meer bedoeld om zijn moeder een plezier te doen:
“Mike doet dit duidelijk ook voor zijn moeder. Je vraagt je af of hij überhaupt wel een vrouw wil. Misschien zit hij gewoon in de kast, en dat is ook helemaal oké. Als hij maar gelukkig is.”
Deze opmerkingen hebben geleid tot discussies onder kijkers. Sommigen vinden dat Mike zelf duidelijk moet maken wat hij wil, terwijl anderen denken dat hij simpelweg overrompeld wordt door zijn moeder.
Denise, de vrouw die speciaal naar Oostenrijk is gereisd om Mike te leren kennen, heeft met haar charme en spontaniteit al snel de goedkeuring van Monique gekregen. Maar niet iedereen is overtuigd van haar oprechtheid. Op sociale media wordt druk gespeculeerd over de mogelijkheid dat Denise een ingehuurde actrice is, bedoeld om het programma spannender te maken.
Een kijker schreef op Twitter: “Denise past gewoon te perfect in het plaatje dat Monique heeft geschetst. Dit voelt allemaal gescript.” Anderen vinden juist dat Denise een frisse wind in het programma brengt en hopen dat zij Mike kan helpen om los te komen van zijn moeder.
Het contrast tussen de romantische setting en de ongemakkelijke dynamiek tussen Mike, Monique en Denise maakt Winter Vol Liefde tot een kijkcijferhit. De combinatie van “schaamte-tv” en een vleugje authenticiteit zorgt ervoor dat kijkers blijven kijken. Toch blijven veel vragen onbeantwoord: wat wil Mike nu écht? Kan Denise hem helpen om zich te emanciperen? En is er überhaupt een toekomst voor deze twee?
Monique lijkt voorlopig de hoofdrol op zich te nemen, terwijl Mike tevreden lijkt om in de schaduw te blijven. Dit levert vermakelijke televisie op, maar zorgt er ook voor dat kijkers blijven speculeren over de oprechtheid van de deelnemers.
Winter Vol Liefde biedt opnieuw een mix van romantiek, drama en ongemak. Het verhaal van Mike, Monique en Denise blijft de gemoederen bezighouden. Of er uiteindelijk echt liefde ontstaat, blijft onzeker. Wat wel zeker is, is dat deze driehoekige dynamiek voorlopig hét gesprek van de dag blijft.
Met de scherpe observaties van Angela de Jong, de speculaties over Denise en de dominante rol van Monique heeft dit seizoen alles in zich om een van de meest memorabele te worden. Of Mike de liefde vindt, of vooral zijn moeder tevreden stelt, blijft een raadsel dat kijkers graag willen ontrafelen.
Voorlopig kunnen fans blijven genieten van de ongemakkelijke momenten en verrassende wendingen. De afleveringen van Winter Vol Liefde zijn te zien op RTL 4 en Videoland, en beloven nog veel meer discussie en hilariteit.
Algemeen
Ilse (55) verloor haar been door botkanker: ‘Been weg, baan weg, man weg – maar niet mijn veerkracht!
Ilse van Hooijdonk (55) kreeg in 2014 de diagnose botkanker, een diagnose die haar leven ingrijpend zou veranderen. Ruim tien jaar later gaat ze ‘springend door het leven’. Letterlijk, want ze mist haar rechterbeen, heup en een deel van haar bekken. Ondanks de enorme tegenslagen is ze niet bij de pakken neer gaan zitten.
Laatste stappen en onwerkelijke realiteit
Ilse herinnert zich haar laatste stappen nog haarscherp. “Samen met mijn gezin liep ik van de auto naar mijn ziekenhuisbed,” vertelt ze. “Vooraf had ik geoefend voor de spiegel, met een handdoek voor de rechterkant van mijn lijf. Hoe zou het eruitzien als daar niets meer zat?” Maar niets kon haar voorbereiden op de realiteit. “Toen ik wakker werd uit de narcose en het onder het laken helemaal plat was, voelde dat onwerkelijk.”
Toch was er iets wat haar op de been hield: een enorme oerkracht. “Ik heb iedereen om me heen getroost. ‘Komt wel goed’, zei ik. ‘Dan ga ik toch gewoon springend door het leven?’” Haar kinderen, destijds 15 en 17 jaar oud, beloofde ze dat ze geen zielige, invalide moeder zou worden. En die belofte heeft ze waargemaakt. “Ik ga nooit de deur uit zonder krukhoezen die matchen bij mijn outfit, en zelfs mijn rolstoel heb ik gepimpt. Daardoor spreken mensen me makkelijker aan. Vroeger kreeg ik complimenten over mijn mooie ogen, nu over mijn bijzondere wielen, haha.”
Van diagnose tot amputatie
Toen Ilse in 2014 hoorde dat ze botkanker had, stortte haar wereld in. “Ik dacht: dit is het einde.” Gelukkig kon de tumor operatief verwijderd worden en revalideerde ze, waarna ze haar oude leven weer probeerde op te pakken. Maar drie jaar later kreeg ze opnieuw slecht nieuws. “De tweede keer dat je hoort dat je kanker hebt, is nog steeds een schok. Maar ergens houd je er rekening mee.” In 2018 werd ze voor de derde keer geconfronteerd met de ziekte. “Ik voelde me sterk en wist dat ik geen keuze had. Bovenaan mijn verlanglijstje stond: LEVEN. Om een kans te maken, moest ik mijn been offeren.”
Een ‘robotbeen’ dat niet werkt
Na haar revalidatietraject kreeg Ilse een high-tech prothese: een ‘robotbeen’ met een mechanische heup, elektrische knie en flexibele enkel. Maar dat bleek geen succes. “Het ding staat nu in een hoek van mijn slaapkamer. Lopen met de prothese doet pijn en een klein duwtje laat me als een plank omvallen.”
In plaats daarvan gebruikt Ilse haar rolstoel en handbike. “Binnen gebruik ik krukken. Ik ben zelfstandig, loop gerust met een wasmand twee trappen op naar zolder. Het is pittig, maar ik heb positieve genen. Ik zeg bijna nooit dat ik iets niet kan, ik probeer het gewoon.”
Verlies op alle fronten
Ilse heeft niet alleen haar been verloren, maar ook haar baan. “Ik grapte weleens: straks gaat mijn man ook nog weg. En dat gebeurde ook.” Haar kinderen vlogen uit en net toen ze haar nieuwe leven enigszins op de rit had, kreeg ze opnieuw een klap: binnen drie weken verloor ze beide ouders. “Iedereen krijgt tegenslagen, maar soms denk ik: kan het één keer mijn deur voorbijgaan?”
Steun van lotgenoten
Wat Ilse enorm heeft geholpen, is lotgenotencontact. Ze vond steun bij de IPSO centra, waar ze yogalessen en mindfulnesstrainingen volgde en sprak met ervaringsdeskundigen. “Ik heb lieve mensen om me heen, maar uiteindelijk draag je deze ziekte toch alleen. Daarom is het fijn om te praten met mensen die écht begrijpen wat je doormaakt.” Inmiddels is ze zelf vrijwilliger geworden bij IPSO.
Levenslessen en hoop delen
Ilse deelt haar verhaal in het boek Levenslessen, dat op Wereldkankerdag verschijnt. IPSO, de brancheorganisatie achter de inloophuizen, nam het initiatief voor het boek om anderen een hart onder de riem te steken. “Ik wil laten zien dat er hoop is. Dat ik nog steeds een leuk leven leid, ook met één been. Dat ik weer kan stralen.”
Daarnaast schrijft Ilse op haar eigen blog (ilsevanhooijdonk.nl). “Het leven na kanker is als een berg. In het begin denk je: ik kom nooit boven. Maar als je het stap voor stap doet, kom je steeds dichter bij de top.”
Letterlijk een berg beklimmen
Eind juni wil Ilse die metafoor werkelijkheid maken. Ze gaat met haar handbike een echte berg beklimmen. “Nu voelt dat onmogelijk, maar met elke training kom ik dichterbij. Op de top wil ik mijn rugzak vol ellende achterlaten, zodat ik verder kan met nieuwe energie.”
Ondanks alles blijft ze hoopvol. “Ik hoop dat het me gegund is om gezond oud te worden. En wie weet, zelfs met een nieuwe liefde.”
Dit bericht op Instagram bekijken