Algemeen
André Hazes en Monique Westenberg: Nieuwe Baby Op Komst?

Na een relatie vol hoogte- en dieptepunten lijkt André Hazes opnieuw open te staan voor gezinsuitbreiding met Monique Westenberg. Geruchten over een mogelijke tweede baby doen inmiddels de ronde. Het weekblad Story suggereert zelfs dat er al een tweede kindje onderweg zou kunnen zijn. Dit nieuws zou een nieuw en bijzonder hoofdstuk betekenen in hun bewogen relatie.
De wens voor een tweede kindje
Monique Westenberg heeft altijd duidelijk gemaakt dat ze graag nog een keer moeder wil worden. Toen André haar in 2021 verliet voor Sarah van Soelen, leek die droom echter verder weg dan ooit. De breuk kwam hard aan, vooral omdat André haar kort daarvoor nog ten huwelijk had gevraagd en samen plannen maakte voor gezinsuitbreiding.
Voor Monique voelde het alsof haar laatste kans op een tweede kind verloren was. Maar na een periode van turbulentie lijken André en Monique elkaar weer te hebben gevonden. In een recent interview liet André weten dat hij nu ook openstaat voor een nieuwe stap in het ouderschap.
“Ik hoop nog een keer vader te worden”
In een gesprek met 100%NL onthulde André dat hij stiekem hoopt op een tweede kindje. “Ik hoop nog een keer vader te worden,” zei hij openhartig. “Ik heb de eerste jaren van Dré toch wel veel gemist, door werk en hoe ik mijn tijd indeelde. Als ik terugkijk, had ik de momenten dat ik vrij was, beter kunnen benutten.”
Hoewel André niet expliciet aangaf dat deze wens samenhangt met Monique, valt de timing op. Story wijst erop dat André vaker zijn kinderwens heeft uitgesproken vlak voordat er groot nieuws volgde. Zo deelde hij destijds ook zijn dromen als vader vlak voordat Monique zwanger bleek van hun zoon Dré.
Speculaties over een tweede baby
De geruchten worden verder aangewakkerd door Moniques eerdere uitspraken over hun medische traject. Monique heeft altijd open gesproken over de ICSI-behandeling die ze onderging om zwanger te worden van Dré. Ze gaf destijds aan dat er meerdere embryo’s werden ingevroren, die later eventueel gebruikt konden worden.
In een interview met Story vertelde Monique dat er nog twee cryo’s (ingevroren embryo’s) over waren. “De terugplaatsing gebeurt wanneer de rust is teruggekeerd,” zei ze destijds. Haar meest recente behandeling vond plaats in 2021, kort voordat André en zij uit elkaar gingen. Het is dus mogelijk dat er nog een cryo beschikbaar is, wat hoop biedt voor een nieuwe gezinsuitbreiding.
Een hernieuwde harmonie
Na een turbulente periode, waarin André meerdere relaties had en Monique haar eigen weg moest vinden, lijken de twee nu weer sterker dan ooit samen. Samen met hun zoon Dré vormen ze een hecht gezin. Fans speculeren dat gezinsuitbreiding de natuurlijke volgende stap zou zijn.
André heeft in meerdere interviews spijt geuit over de momenten die hij in Dré’s vroege jaren miste. Deze spijt lijkt een belangrijke drijfveer achter zijn wens om nog een keer vader te worden, zodat hij dit keer bewuster van het ouderschap kan genieten.
Reacties van fans
Het nieuws over André’s kinderwens en de mogelijke tweede zwangerschap heeft tot veel reacties geleid. Fans hopen dat Monique en André een nieuwe kans grijpen om hun gezin uit te breiden. Anderen wijzen erop dat de Hazes-relatie al veel ups en downs heeft gekend, en dat een tweede kind misschien niet de oplossing is voor alles.
Toch blijft Monique enorm geliefd. Haar toewijding als moeder en haar kracht om ondanks alles door te gaan, hebben veel bewondering opgeleverd. Als Monique en André besluiten om hun resterende cryo te gebruiken, zullen velen dit besluit toejuichen.
Een nieuw hoofdstuk voor de Hazes-familie?
Of er daadwerkelijk een tweede baby onderweg is, blijft vooralsnog een raadsel. Maar de signalen wijzen erop dat Monique en André serieus nadenken over gezinsuitbreiding. Met de medische mogelijkheden die er nog zijn en de hernieuwde harmonie in hun relatie, lijkt niets onmogelijk.
Wat de toekomst ook brengt, het blijft duidelijk dat Monique en André hun liefde voor hun gezin delen. Mocht er een tweede kindje komen, dan zal dit zonder twijfel een bijzonder moment zijn voor de Hazes-familie. Fans blijven hopen op het beste voor dit geliefde stel.
Blijf op de hoogte, want het lijkt erop dat de liefdesgeschiedenis van Monique en André nog lang niet voorbij is!

Algemeen
Automobilisten zijn het zat: blokkades door klimaatprotesten zorgen voor woede – ‘We rijden gewoon door’

De frustratie bij Nederlandse automobilisten over de aanhoudende wegblokkades door klimaatdemonstranten loopt hoog op. Steeds vaker raken automobilisten betrokken bij spanningen op de weg wanneer protestgroepen, vaak verbonden aan actiegroepen als Extinction Rebellion of Scientist Rebellion, belangrijke verkeersaders blokkeren. Waar velen aanvankelijk nog begrip konden opbrengen voor het klimaatdoel, lijken sommigen nu het geduld te verliezen. In toenemende mate nemen bestuurders het heft in eigen hand – soms met gevaarlijke gevolgen.
Wegblokkades als actievorm
De afgelopen jaren hebben klimaatactivisten regelmatig snelwegen, rotondes en bruggen bezet om aandacht te vragen voor de klimaatcrisis. Volgens hen is directe actie noodzakelijk: de politiek handelt volgens hen te traag, en de samenleving moet wakker geschud worden. Door het verkeer letterlijk tot stilstand te brengen, willen ze symbolisch aantonen dat het systeem zelf vastloopt.
Deze vorm van protest heeft echter een prijs. Terwijl activisten met spandoeken op de snelweg zitten, ontstaan lange files, worden hulpdiensten opgehouden en missen mensen afspraken, werk of zelfs medische behandelingen. Het begrip onder de bevolking slinkt met de dag.
Toenemende agressie
In recente weken doken er op sociale media filmpjes op waarin automobilisten de confrontatie niet langer schuwen. In sommige gevallen probeerden bestuurders met hun auto langzaam door demonstranten heen te rijden om hun weg te forceren. In andere gevallen klonken er scheldpartijen of duw- en trekwerk. De politie heeft op meerdere momenten moeten ingrijpen om escalaties te voorkomen.
“Ik moest mijn dochter van school halen en stond vast op de A10, terwijl een groep jongeren op het asfalt zat met borden over CO₂-uitstoot,” zegt een Amsterdamse automobilist. “Op een gegeven moment ben ik er gewoon langzaam doorheen gereden. Het was dat, of nog uren wachten.”
Ook vrachtwagenchauffeurs laten steeds vaker van zich horen. “Elke minuut vertraging kost geld,” aldus een transportondernemer uit Rotterdam. “Ik heb collega’s die zeggen: als ze niet opzij gaan, dan gaan wij niet stoppen.”
Juridische en ethische grenzen
Experts waarschuwen voor een gevaarlijke trend. Het nemen van het recht in eigen hand, ook al gebeurt het ‘langzaam’ of zonder opzet tot letsel, is volgens juristen niet te rechtvaardigen. “Zodra je met een voertuig inrijdt op mensen – ook al is het voorzichtig – begeef je je op juridisch zeer glad ijs,” zegt strafrechtadvocaat Martijn Verweij. “Dat kan worden aangemerkt als poging tot mishandeling of erger.”
Toch begrijpt hij de frustratie. “Het probleem is dat de overheid worstelt met een balans: ze willen ruimte bieden aan vreedzaam protest, maar tegelijkertijd is het blokkeren van een snelweg in strijd met de openbare orde.”
Oproep tot duidelijke regels
Zowel belangenorganisaties voor weggebruikers als politieke partijen roepen op tot strengere handhaving. De ANWB pleit voor een beleid waarbij demonstraties direct worden beëindigd zodra ze de verkeersveiligheid in gevaar brengen. Ook in de Tweede Kamer klinkt kritiek op het ‘softe’ optreden van politie en justitie.
VVD-Kamerlid Thom van Dalen: “We kunnen niet toestaan dat een kleine groep activisten het hele land gijzelt. Demonstreren is een recht, maar blokkeren is dat niet. Er moet kordaat worden opgetreden.”
Tegelijkertijd benadrukken tegenstanders van harder optreden dat geweld tegen demonstranten nooit te rechtvaardigen is. GroenLinks-fractievoorzitter Marjolein de Ridder: “Dat mensen zich zorgen maken om het klimaat en vreedzaam actievoeren, is geen reden om ze met auto’s van de weg te duwen. Geweld lost niets op.”
Activisten blijven onverstoord
De klimaatdemonstranten zelf laten weten zich niet te laten intimideren. Volgens hen zijn de reacties juist een bewijs dat de boodschap aankomt. “We begrijpen dat het frustrerend is,” zegt een woordvoerder van Extinction Rebellion. “Maar we zitten daar niet voor ons plezier. We willen dat de overheid in actie komt tegen klimaatverandering, en we doen dat zonder geweld.”
Op de vraag of ze rekening houden met mensen die door hun acties schade ondervinden, klinkt begrip, maar geen berouw. “Verandering doet pijn. We hebben alles geprobeerd – petities, stemgedrag, brieven. Dit is het enige wat nog aandacht genereert.”
De polarisatie groeit
Wat duidelijk wordt, is dat de kloof tussen klimaatactivisten en het bredere publiek groeit. Waar eerder veel mensen nog sympathie hadden voor de klimaatbeweging, lijkt het draagvlak door de steeds hardere acties en ontwrichtende gevolgen af te nemen.
Op sociale media wordt de discussie steeds feller. Voorstanders van actie wijzen op de urgentie van de klimaatcrisis, terwijl tegenstanders wijzen op het gebrek aan respect voor anderen. In de commentaren onder nieuwsberichten wisselen termen als ‘klimaatterroristen’ en ‘wegpiraten’ elkaar af.
Wat nu?
De huidige situatie dreigt uit te monden in een vicieuze cirkel van frustratie, radicalisering en geweld. Zowel activisten als automobilisten voelen zich in het nauw gedreven. Wat nodig lijkt, is een herwaardering van de spelregels rond protest, gecombineerd met politieke actie die recht doet aan de zorgen van beide groepen.
Er moet ruimte blijven voor vreedzaam protest – maar ook respect voor de bewegingsvrijheid van anderen. Als dat evenwicht niet snel wordt hersteld, dreigt een samenleving waarin niet het recht, maar woede en chaos de boventoon voeren.
Voor nu lijkt de realiteit dat automobilisten steeds minder bereid zijn te wachten. En dat is een signaal dat niet genegeerd mag worden.
Dit bericht op Instagram bekijken