Connect with us

Algemeen

65-jarige met 13 kinderen en 7 kleinkinderen doet een echo – Dokters doen ongekende ontdekking

Annegret Raunigk, een voormalige schooljuf, kreeg nationale aandacht in Duitsland toen ze op 55-jarige leeftijd moeder werd, waarmee ze de oudste moeder van het land werd.

Met het baren van een dochter in 2005, trok ze veel aandacht en ging datzelfde jaar met pensioen. Haar persoonlijk leven, gekenmerkt door 13 kinderen van 5 verschillende vaders, bleef de aandacht trekken.

Op 65-jarige leeftijd haalde Annegret opnieuw de koppen door een opmerkelijke zwangerschap.

Ondanks kritiek van medische professionals en politici over de risico’s op haar leeftijd, zette ze door en verraste iedereen met een vierling, verwekt via IVF in Oekraïne. Deze ontdekking tijdens de echografie verbijsterde zowel de dokters als Annegret zelf.

De geboorte vond plaats in Berlijn, waar de vierling – drie jongens en een meisje – via een keizersnede in de 26ste week werden geboren. De zwangerschap was vroegtijdig afgebroken vanwege gezondheidsrisico’s voor Annegret.

Na enkele complicaties konden de baby’s en hun moeder het ziekenhuis verlaten en zijn ze nu gezond en wel.

Annegret, nu moeder van 17 kinderen met de oudste van 46 jaar, blijft onverstoord. Ze handhaaft een gezonde levensstijl en is van plan te verhuizen naar een groter huis in Hoexter, Nordrhein-Westfalen.

Ze gelooft sterk in de vrijheid van keuze en het recht om het leven te leiden dat men wenst.

Deze ongebruikelijke familiedynamiek, met een mix van kinderen en kleinkinderen, roept vragen op over het moederschap op latere leeftijd.

Annegret, die kalm en ervaren blijft, ziet geen probleem en benadrukt het belang van welzijn en veiligheid voor haar kinderen. Ze nodigt anderen uit om hun mening te delen en steun te betuigen aan haar familie.