Connect with us

Video

Wieteke van Dort, televisielegende, maakt een glorieuze terugkeer op televisie in “Secret Duets”: ‘Absoluut geweldig’

Televisielegende Wieteke van Dort (79) maakt een opmerkelijke terugkeer op televisie in het programma “Secret Duets”. Tijdens de uitzending zingt Dave von Raven (42) een liedje met een nog anonieme zangeres, maar zodra hij haar stem hoort, realiseert hij zich meteen dat hij deze stem kent uit zijn kindertijd. En dat blijkt te kloppen, want het is niemand minder dan Wieteke van Dort zelf, die voor het eerst in lange tijd weer op televisie te zien is en bijna 650.000 kijkers trekt.

In “Secret Duets”, een zangshow op RTL 4, treden bekende artiesten op in duet met iemand die ze niet kunnen zien. Aan de hand van de stem en enkele hints moeten ze raden wie er aan de andere kant van een dikke muur staat. Dit kan een professionele zanger zijn, maar ook een BN’er van wie niet bekend is dat die kan zingen.

Tijdens het zingen van het nummer “Avond” van Boudewijn de Groot herkent Dave von Raven meteen de stem van zijn mysterieuze zangpartner, maar pas bij de tweede keer zingen beseft hij wie het werkelijk is. Presentator Jamai Loman onthult alvast dat hij het “waanzinnig” vindt dat Wieteke van Dort aanwezig is. Panellid René Froger twijfelt geen moment en herkent de stem direct. Hij geeft aan dat hij deze mevrouw zijn hele leven al kent, zelfs uit zijn eigen jeugd. Panellid Edsilia Rombley is nog aan het puzzelen en vraagt zich af of ze misschien in Sesamstraat heeft gezeten. Uiteindelijk raadt ze toch niet de juiste persoon.

Emma Heesters is de enige die volledig in het duister tast en twijfelt sterk. Ze geeft aan dat René Froger erg zeker lijkt te zijn van zijn zaak, terwijl zij juist onzeker is omdat ze denkt dat deze stem uit een tijd komt voordat zij geboren was. Presentator Jamai Loman geeft nog een hint door te zeggen dat de “secret singer” een sprookjesachtige stem heeft en dat zij in zijn familie als een heilige wordt beschouwd.

Wanneer de identiteit van Wieteke van Dort uiteindelijk wordt onthuld, is Dave von Raven aangenaam verrast. Hij herinnert zich haar bekende typetje, Tante Lien, waarvan hij opgroeide met de personages. Wieteke van Dort is vooral bekend geworden door haar optredens in De late late Lien show en door haar rollen in verschillende films en in het Klokhuis, waar ze twintig jaar lang verschillende typetjes en sketches speelde. Hoewel Edsilia Rombley dacht aan Sesamstraat, heeft Wieteke van Dort daar wel gastoptredens gehad, maar was ze niet betrokken bij de reguliere cast.

Met een staande ovatie verlaat Wieteke van Dort bescheiden het podium. Ze glimlacht en zegt: “Ik ben verlegen.” Haar optreden in “Secret Duets” markeert een bijzondere terugkeer op televisie en laat

zien dat Wieteke van Dort nog steeds een geweldige indruk kan maken op het publiek. Na al die jaren blijft haar stem krachtig en herkenbaar, en haar bescheidenheid maakt haar alleen maar geliefder.

De aanwezigheid van Wieteke van Dort in “Secret Duets” is een nostalgisch moment voor velen. Haar rol als Tante Lien heeft generaties lang mensen geamuseerd en geraakt. Haar vermogen om moeiteloos in het Indonesische accent van Tante Lien te schakelen, brengt warme herinneringen naar boven bij degenen die met haar typetje zijn opgegroeid.

Het feit dat Wieteke van Dort bijna 650.000 kijkers trekt, is een duidelijk bewijs van haar blijvende populariteit en de waardering die mensen hebben voor haar talent en bijdrage aan de televisiegeschiedenis. Haar terugkeer op het scherm is een welkome verrassing en herinnert ons aan de onschatbare waarde van haar artistieke bijdragen.

Naast haar bekendheid als Tante Lien heeft Wieteke van Dort ook een indrukwekkende carrière gehad in films en het Klokhuis, waar ze haar veelzijdigheid als actrice heeft laten zien. Haar aanwezigheid in “Secret Duets” laat zien dat ze nog steeds een inspiratie is voor jonge artiesten en dat haar stem en talent tijdloos zijn.

Het feit dat Wieteke van Dort met een staande ovatie het podium verlaat, is een teken van de diepe waardering en bewondering die mensen voor haar hebben. Haar bescheidenheid toont haar nederigheid en haar onverminderde passie voor haar vak.

De terugkeer van Wieteke van Dort op televisie in “Secret Duets” markeert een speciaal moment in de televisiegeschiedenis. Het herinnert ons aan de iconische rollen die ze heeft gespeeld en de blijvende impact die ze heeft gehad op het Nederlandse publiek.

Met haar optreden laat Wieteke van Dort zien dat haar stem nog steeds krachtig en ontroerend is, en haar aanwezigheid op het scherm herinnert ons aan de tijdloze magie van de televisie. Ze blijft een geliefde televisielegende en haar terugkeer in “Secret Duets” bewijst dat ze nog steeds in staat is om het publiek te betoveren met haar talent en charisma.

Het is een waar genoegen om Wieteke van Dort weer op televisie te zien en te genieten van haar optreden in “Secret Duets”. Haar stem en persoonlijkheid blijven uniek en onvergetelijk, en haar terugkeer naar het scherm is een moment om te koesteren voor zowel haar trouwe fans als nieuwe generaties die kennis kunnen maken met haar prachtige talent.