Connect with us

Algemeen

Vrouw adopteert “lieve puppy” bij dierenzaak: ontdekt na een jaar haar grote vergissing

Na lang nadenken en overleg met haar partner, besloot een vrouw uiteindelijk een huisdier aan te schaffen, een moment van puur geluk. Ze onderzocht verschillende hondenrassen om de perfecte match voor haar gezin te vinden.

Echter, wat als het dier dat je als hond koopt geen hond blijkt te zijn?

Dit overkwam Wang, een dame uit China, volgens Animal Channel. Ze dacht een Japanse Spitz gekocht te hebben, maar enkele maanden later ontdekte ze dat het dier iets heel anders was.

Toen de “puppy” drie maanden oud was, begon hij uiterlijk te veranderen; zijn vacht werd dikker, zijn snuit scherper, en zijn staart groeide langer dan die van een normale hond. Andere honden waren bang voor het dier, dus moest Wang hem altijd aan de lijn houden.

Uiteindelijk zocht ze hulp bij een dierenexpert en bracht het dier naar de lokale dierentuin, waar het personeel verbaasd was dat ze het dier voor een hond hield en ermee aan de lijn wandelde.

Het dier bleek een vos te zijn. Jonge vossen kunnen lijken op honden, maar naarmate ze groeien, veranderen hun kenmerken aanzienlijk, inclusief een sterker wordende geur.

In China, waar vossen veel voorkomen, verkopen sommige winkels ze als huisdieren, waardoor kopers onbewust een vos in plaats van een hond aanschaffen, wat voor de verkoper winstgevender is.

De dierentuin stemde ermee in de vos op te nemen, plaatste hem in quarantaine, en voegde hem later toe aan een groep vossen. Nu leeft hij in een voor hem geschikte omgeving met een passend dieet.

Deel dit artikel met vrienden op Facebook om dit opmerkelijke verhaal te verspreiden.