Connect with us

Algemeen

“Treitervlogger jaagt op Jade Anna met waterpistool: Publieke vernedering voor miljoenen kijkers”

Avatar foto

Geplaatst

op

In de wereld van sociale media is controverse nooit ver weg. De nieuwste rel draait om een TikTokker die zichzelf tot missie heeft gesteld om gehate influencers in Nederland te achterhalen en ze met een waterpistool te besproeien. Zijn acties trekken veel aandacht en zorgen voor verdeeldheid onder zijn groeiende groep volgers. Sommigen vinden het hilarisch, terwijl anderen het kinderachtig en grensoverschrijdend noemen. Een van zijn eerste slachtoffers is Jade Anna, een invloedrijke social media-persoonlijkheid met miljoenen volgers. De manier waarop zij werd aangepakt, roept vragen op over online haat, grensoverschrijdend gedrag en de invloed van sociale media op onze perceptie van bekende personen.

De aanval op Jade Anna

De 20-jarige Jade Anna is een bekende influencer in Nederland. Met haar schijnbaar perfecte leven, luxe vakanties en ogenschijnlijk moeiteloze succes, heeft ze een trouwe schare fans opgebouwd, maar ook een even grote groep critici. Zij vinden haar oppervlakkig en betwisten de inspanning die zij moet leveren voor haar succes.

Het waterpistool-incident lijkt een uiting te zijn van deze groeiende afkeer. De vlogger achterhaalde de locatie van Jade Anna en besproeide haar onverwachts met water, terwijl hij alles vastlegde op video. Tijdens de aanval voegde hij een spottende opmerking toe: “Nu is Jade Anna niet alleen moe, maar ook nat.” Deze opmerking refereert aan de online spot die Jade al langer ontvangt. Haar uitspraken over vermoeidheid na een lange werkdag werden eerder met scepsis ontvangen door mensen die vinden dat ze weinig werk verricht in verhouding tot haar luxe levensstijl. De treitervlogger claimt dat hij slechts influencers ‘hydrateert’, een uitspraak die velen interpreteren als een goedkope poging om zijn gedrag te vergoelijken.

De motivatie van de vlogger

De man achter het waterpistool heeft inmiddels een schare volgers opgebouwd die zijn daden met enthousiasme volgen. In zijn TikTok-video’s laat hij volgers meebeslissen over wie zijn volgende doelwit wordt. Dit doet hij door polls en reacties te gebruiken waarin mensen kunnen stemmen op welke influencer hij als volgende ‘aanpakt’. Hoewel zijn video’s bedoeld lijken te zijn als satirische kritiek op influencers, wordt de grens tussen humor en treiteren steeds vager.

Critici wijzen erop dat deze trend gevaarlijk kan zijn. Het gaat hier immers om het bewust achterhalen van de locatie van personen om hen vervolgens in het openbaar te vernederen. Dit gedrag kan al snel escaleren en mogelijk een precedent scheppen voor meer agressieve acties tegen influencers of andere publieke figuren.

Reacties uit verschillende hoeken

De reacties op deze actie zijn verdeeld. Een groot aantal mensen kan er hard om lachen en vindt dat het influencers goed zou doen om af en toe geconfronteerd te worden met hun eigen arrogantie. Zij zien de actie als een ludieke manier om de invloedscultuur aan de kaak te stellen. Een veelgehoorde opmerking onder deze groep is dat influencers zichzelf op een voetstuk plaatsen en niet tegen kritiek kunnen. Volgens hen hoort het erbij als je jezelf zo in de schijnwerpers zet.

Toch is er minstens zoveel kritiek op de treitervlogger. Veel mensen vinden het ronduit kinderachtig en grensoverschrijdend. De actie wordt vergeleken met pesten en sommigen wijzen op de juridische implicaties van het moedwillig iemand belagen. Een verontwaardigde kijker reageerde: “Triest dit. Ga werk zoeken ofzo. Volwassen vent en dit is wat je doet? Een jonge vrouw natspuiten met een speelgoedwaterpistool… Groep 6-gedrag.”

Bovendien wordt er gewezen op het feit dat influencers, ondanks hun publieke status, ook gewoon mensen zijn. Niemand verdient het om publiekelijk vernederd te worden, zeker niet door iemand die actief mensen aanzet tot haat en nijd.

Juridisch gezien begeeft de vlogger zich op glad ijs. Het besproeien van iemand met water lijkt misschien onschuldig, maar als de actie wordt opgevat als intimidatie of belaging, kan het juridische gevolgen hebben. Volgens de Nederlandse wetgeving kan opzettelijke hinder, bedreiging of vernedering in het openbaar worden aangemerkt als strafbaar gedrag. Bovendien kan het opzoeken van iemands locatie en het moedwillig volgen en aanvallen als stalking worden beschouwd, iets wat wettelijk niet wordt getolereerd.

Mocht een influencer besluiten aangifte te doen, dan zou de treitervlogger zich mogelijk voor de rechter moeten verantwoorden. Dit roept de vraag op hoe ver je kunt gaan in het ‘grappen maken’ over publieke figuren en waar de grens ligt tussen satire en intimidatie.

@popdeinfluencer Jade Anna is not only tired now, but also wet. u Which influencer would you like to see wet next ? Sometimes you just need a fresh wake-up call. We ensure that influencers have both feet on the ground (and in a pool of water) again. Do you want to help us continue this noble cause ? Donate now via the link in bio and contribute to a wetter world! + 32.9K en 2,488 * Support us here : https://gofund.me/94009d4b @Jade Anna #SorryJade #influencer #gratisdouche #voordecontent #natgespoten #ikbenmoe #fyp #tiktok_nederland #foryoupage #voorjou #hetismaarwater ♬ original sound – popdeinfluencer

De bredere context: haat tegen influencers

Dit incident is niet op zichzelf staand. De groeiende haat jegens influencers is een trend die al langere tijd zichtbaar is. Sociale media hebben de dynamiek tussen beroemdheden en het publiek drastisch veranderd. Waar beroemdheden vroeger vooral door traditionele media werden gecureerd, staan influencers nu direct in contact met hun volgers, inclusief critici en haters.

Veel mensen voelen een bepaalde frustratie richting influencers die een luxeleven lijken te leiden zonder ‘echte’ arbeid te verrichten. Dit sentiment heeft geleid tot een groeiende golf van kritiek en zelfs treitercampagnes tegen bekende online persoonlijkheden. De waterpistool-vlogger lijkt slechts het nieuwste symptoom te zijn van een bredere maatschappelijke ontwikkeling waarin de kloof tussen ‘gewone mensen’ en social media-sterren steeds groter wordt.

Wat betekent dit voor influencers?

Dit incident laat zien hoe kwetsbaar influencers eigenlijk zijn. Ondanks hun immense populariteit en financiële succes, worden ze steeds vaker doelwit van haat en vernedering. De constante kritiek en de dreiging van zulke acties kunnen een psychologische tol eisen. Sommige influencers kiezen er daarom voor om hun privéleven meer af te schermen of zich minder online bloot te geven.

Daarnaast roept het de vraag op in hoeverre sociale mediaplatforms verantwoordelijkheid moeten nemen voor het voorkomen van dit soort gedrag. TikTok en Instagram spelen een grote rol in het verspreiden van zowel de originele content van influencers als de haatdragende reacties die zij ontvangen. Een strenger moderatiebeleid zou kunnen helpen om intimidatie en treiterij in te perken.

Conclusie

De actie van de treitervlogger heeft voor een storm aan reacties gezorgd. Waar sommigen het een grappige en terechte ‘wake-up call’ vinden voor influencers, zien anderen het als kinderachtig en intimiderend gedrag dat niet thuishoort in een beschaafde samenleving. Hoe dan ook, het incident illustreert hoe de verhouding tussen influencers en het publiek steeds complexer wordt.

Of de vlogger juridische consequenties zal ondervinden, is nog onduidelijk. Maar één ding staat vast: de discussie over de impact en verantwoordelijkheid van influencers en hun haters zal voorlopig nog niet verstommen.

@popdeinfluencer Jade Anna is not only tired now, but also wet. u Which influencer would you like to see wet next ? Sometimes you just need a fresh wake-up call. We ensure that influencers have both feet on the ground (and in a pool of water) again. Do you want to help us continue this noble cause ? Donate now via the link in bio and contribute to a wetter world! + 32.9K en 2,488 * Support us here : https://gofund.me/94009d4b @Jade Anna #SorryJade #influencer #gratisdouche #voordecontent #natgespoten #ikbenmoe #fyp #tiktok_nederland #foryoupage #voorjou #hetismaarwater ♬ original sound – popdeinfluencer

Algemeen

Enorme ophef om mogelijk jurylid The Voice: ‘Dit kan echt niet!’

Avatar foto

Geplaatst

op

Na een lange periode van stilte rondom The Voice of Holland lijkt RTL 4 klaar te zijn om de talentenjacht opnieuw te lanceren. Het programma, dat na een reeks ernstige misbruikschandalen abrupt werd stopgezet, zou mogelijk een doorstart maken met een compleet vernieuwde jury. Volgens recente geruchten, verspreid door het Instagramkanaal RealityFBI, zijn er vier bekende namen geselecteerd als coaches. Eén naam in het bijzonder zorgt echter voor flinke ophef: Ronnie Flex.

Wie zijn de mogelijke nieuwe juryleden van The Voice?

Volgens RealityFBI zou RTL 4 de volgende artiesten hebben benaderd als nieuwe coaches voor het programma:

  • René Froger – De ervaren zanger, bekend van De Toppers en zijn succesvolle solocarrière.
  • Davina Michelle – Een van de grootste vrouwelijke popartiesten van Nederland, met een indrukwekkend muzikaal palmares.
  • Suzan & Freek – Het populaire zangduo dat garant staat voor talloze Nederlandstalige hits en een breed publiek aanspreekt.
  • Ronnie Flex – Rapper en producer, bekend van hits als Drank & Drugs en Energie.

Met deze juryleden lijkt RTL 4 een breed publiek te willen aanspreken, variërend van Nederlandstalige muziek tot pop en urban. Toch is vooral de mogelijke deelname van Ronnie Flex onderwerp van discussie.

Waarom is er ophef over Ronnie Flex?

Televisie-expert Tina Nijkamp, die bekendstaat om haar scherpe analyses over de mediawereld, uitte haar verbazing over de mogelijke benoeming van Ronnie Flex als coach. Ze stelde de vraag: “Is hij ook niet genoemd in de Ali B-zaak?”

Die vraag is niet zonder reden. Ronnie Flex werd in de nasleep van het schandaal rondom Ali B in verband gebracht met het beruchte schrijverskamp in Heiloo. Dit schrijverskamp, georganiseerd door Ali B, is het toneel geweest van meerdere beschuldigingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag.

Een van de vrouwen die Ali B heeft beschuldigd, gaf eerder aan dat ze ook seksuele contacten heeft gehad met Ronnie Flex. Hoewel hij zelf nooit officieel is aangeklaagd of als verdachte is aangemerkt, heeft hij destijds wel een verklaring afgelegd bij de politie. Wat hij precies heeft verklaard en in hoeverre hij betrokken was, blijft tot op heden onduidelijk.

Juist omdat The Voice of Holland destijds werd gecanceld vanwege grensoverschrijdend gedrag van juryleden en medewerkers, vinden veel mensen het onbegrijpelijk dat RTL nu een mogelijke coach selecteert die in diezelfde context is genoemd.

Kritiek op RTL 4 groeit: publiek reageert massaal

Op sociale media zijn de reacties op de mogelijke benoeming van Ronnie Flex overwegend negatief. Veel mensen vinden dat RTL voorzichtiger had moeten zijn in hun keuze voor juryleden, juist gezien de pijnlijke geschiedenis van het programma.

  • “Dit is echt niet te geloven. Hoe kun je na al die ellende rondom The Voice iemand als Ronnie Flex uitkiezen?”
  • “RTL lijkt helemaal niets te hebben geleerd van de fouten in het verleden.”
  • “Ze willen het imago van het programma redden, maar maken het met deze keuze alleen maar erger.”

Hoewel Ronnie Flex niet officieel in staat van beschuldiging is gesteld, blijft het feit dat hij betrokken is geweest bij een zaak die zo gevoelig ligt een punt van zorg. RTL lijkt hiermee bewust het risico te nemen dat de rel rondom The Voice opnieuw oplaait.

Wat betekent dit voor de terugkeer van The Voice?

Het besluit om The Voice of Holland terug te brengen is op zichzelf al omstreden. Sinds de onthullingen in het BOOS-programma van Tim Hofman ligt het programma onder een vergrootglas. Het vertrouwen van het publiek in zowel RTL als de productie is nog altijd broos.

Het idee achter de vernieuwde jury was om een frisse start te maken en afstand te nemen van de negatieve publiciteit uit het verleden. Maar als RTL daadwerkelijk Ronnie Flex aanstelt als coach, dreigt het programma opnieuw in een storm van kritiek terecht te komen.

De grote vraag is nu of RTL deze keuze zal doorzetten of dat ze onder druk van het publiek besluiten om een andere coach aan te stellen. RTL zelf heeft nog geen officiële bevestiging gegeven over de nieuwe juryleden, waardoor er nog ruimte is voor wijzigingen voordat de definitieve namen worden aangekondigd.

Moet RTL 4 Ronnie Flex schrappen?

De discussie rondom Ronnie Flex roept bredere vragen op over wanneer iemand wel of niet geschikt is om een prominente tv-rol te vervullen. Is het eerlijk om iemand uit te sluiten op basis van geruchten en associaties, terwijl er nooit een officiële aanklacht is geweest? Of is het juist noodzakelijk dat RTL extra voorzichtig is, gezien de geschiedenis van The Voice?

Voorlopig blijft het afwachten hoe RTL zal reageren op de groeiende kritiek. Eén ding is zeker: de terugkeer van The Voice of Holland zal niet zonder controverse verlopen.

Lees verder