Connect with us

Algemeen

Waarschuwing: De verontrustende betekenis achter een elastiekje aan je voordeur

Er is weinig in het leven dat belangrijker is dan het gevoel van veiligheid en geborgenheid, vooral als het gaat om onszelf en onze geliefden. Het vermijden van gevaarlijke situaties is een natuurlijke reflex, vooral in onze eigen huizen. Al eeuwenlang bieden onze huizen, ongeacht hun omvang of ouderdom, een extra laag van veiligheid en bescherming.

Daarom is het des te verontrustender als we het slachtoffer worden van inbraken en soortgelijke misdaden. De gedachte dat een vreemdeling toegang krijgt tot onze woning en vrijelijk kan rondsnuffelen en stelen wat hij wil, is beangstigend.

Waarschijnlijk ben ik niet de enige die hier zo over denkt. Daarom wil ik graag de aandacht vestigen op een belangrijke waarschuwing met betrekking tot een tactiek die door sommige criminelen wordt gebruikt om zich toegang te verschaffen tot eigendommen door nietsvermoedende huiseigenaren te misleiden. Benieuwd naar meer informatie? Blijf lezen…

Het waarborgen van thuisveiligheid is voor de meeste mensen een serieuze zaak. Sommigen vertrouwen op waakzame honden als waarschuwingssysteem en verdedigingsmechanisme, terwijl anderen beveiligingscamera’s rond hun huis installeren in de hoop potentiële criminelen af te schrikken of vast te leggen.

Zoals de geschiedenis heeft aangetoond, proberen criminelen echter altijd manieren te vinden om de preventieve maatregelen te omzeilen.

Een paar jaar geleden ondervond Kim Fleming Cernigliaro, een vrouw uit Texas, de angstaanjagende realiteit van een vermeende inbraak in haar eigen huis. Dit voorval, dat in 2016 plaatsvond, bracht haar ertoe haar ervaringen te delen op Facebook en een verontrustende waarschuwing te verspreiden.

In haar bericht begon ze: “Twee weken geleden, midden op de dag, werd er hard op mijn voordeur geklopt, niet zomaar een klop, maar bijna als bonzen. Ik dacht aanvankelijk dat iemand dringend hulp nodig had, maar er was iets ongebruikelijk aan de situatie. Ik voelde me niet op mijn gemak… en ik open de deur NIET als ik alleen thuis ben. Dus, laat maar zitten!”

Na enkele hardnekkige kloppen vertrokken de onbekende bezoekers uiteindelijk. Kim keek door het glas in lood van haar deur en zag dat het een man was. Ongeveer 30 minuten later ontdekte ze een elastiekje om haar deurknop, waarmee de deur open kon blijven staan wanneer de klink werd ontgrendeld. Ze belde haar partner Ron, die haar aanraadde om het pistool binnen handbereik te houden.

Verontrustend genoeg bleek Kim bijna slachtoffer te zijn geworden van een tactiek die door criminelen wordt gebruikt om huizen binnen te dringen.

Kim meldde dat ze contact had opgenomen met de plaatselijke sheriff, die haar vertelde dat dit een groeiende trend was in de omgeving.

Ze voegde eraan toe: “Zodra je de deur ontgrendelt, wachten ze niet tot je de knop omdraait, ze kunnen meteen binnenkomen. Hoe dan ook, wees voorzichtig. Ik was ook iemand die te veel vertrouwen had, maar nu ben ik helemaal anders!”

Bekijk de video hieronder voor meer informatie over de elastiekjestruc:

Wauw! Vanaf nu zal ik zeker twee keer nadenken voordat ik de deur open voor onverwachte vreemdelingen! Deel dit artikel om anderen bewust te maken van dit gevaar.

Als je dit artikel interessant vond, bekijk dan het volgende artikel voor meer informatie over thuisveiligheid.